Oude Boeing 747 van Sabena wordt in Amerika omgebouwd tot… restaurant

Een verlaten cockpit, verroeste apparatuur en stoffige blauwe zetel met een vervaagd logo van Sabena. In het Pinal Airpark in de Amerikaanse staat Arizona, een “begraafplaats” voor commerciële vliegtuigen, ligt een OO-SGC stof te vatten. Een mysterieus zicht dat sinds 1999 in het landschap te zien is. De eigenaars wilden het gevaarte nog ombouwen tot een cargoschip, maar dat gebeurde nooit. Nu, 18 jaar later, krijgt de oude boeing een nieuwe bestemming. (De tekst gaat verder onder de fotogalerij.)

Het toestel, een Boeing 747-300, maakte in mei 1986 zijn eerste vlucht en is nu klaar om getransformeerd te worden tot restaurant, vindt de nieuwe eigenaar. Ski is van plan om het nieuwe etablissement in Tuscon, Arizona te laten liggen. In 2019 hoopt hij zijn eerste klanten te kunnen bedienen. De Vlaamse fotograaf Bram Botterman kreeg de kans om beelden te maken en herinneringen op te halen aan het Sabena-tijdperk.

Sinds het faillissement van Sabena in 2001 bleven de vliegtuigen van de luchtvaartmaatschappij onverbiddelijk aan de grond. De werkgever die ooit 10.000 mensen personeel had om meer dan 11 miljoen passagiers naar 107 bestemmingen in 48 landen bracht kon na financiële problemen niet meer verder.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees