Reuzenrad komt volgend jaar terug naar kermis

Reuzenrad komt volgend jaar terug naar kermis

Aalters burgemeester Pieter De Crem nam Wendy Van Wanten mee voor een ritje op het reuzenrad. Foto: mye

Aalter -

Het reuzenrad op de afgelopen Aalterse kermis was een succes en komt volgend jaar opnieuw naar de gemeente.

De Aalterse centrumkermis had dit jaar een bijzondere attractie in petto.

Voor het eerst stond namelijk een reuzenrad opgesteld op de parking naast het kerkhof. De gemeente betaalde 50.000 euro aan de uitbater, maar de inkomsten gingen terug naar de gemeentekas. Een ritje kostte 5 euro.

“Het rad is massaal bezocht: in totaal zijn er zo'n 5.500 ritjes geweest. Dat is een groot succes”, zegt schepen van Evenementen Dirk De Smul (CD&V).

Veel volk gelokt

“Het rad heeft heel wat teweeg gebracht, op sociale media zijn heel veel foto's verschenen die vanop het rad genomen zijn. Het heeft ook heel wat mensen van buiten Aalter naar de kermis gelokt. Ook de andere kramen op de kermis hebben van het succes van het rad kunnen profiteren. Het is een mooie kermis geweest.”

5.500 ritjes aan 5 euro, dit komt neer op 27.500 euro dat terug vloeit naar de gemeentekas. “We hadden op voorhand geen prognose gemaakt, maar dit succes hadden we niet verwacht. Het heeft de gemeente Aalter daarnaast ook heel wat mooie reclame opgeleverd. We hebben geluk gehad met het weer, dat klopt, maar dat heb je natuurlijk niet in de hand”, aldus de schepen.

Door het succes komt het rad volgend jaar terug op de Aalterse septemberkermis.

“Ook door de goede relatie die we hadden met de eigenaar, willen we rad opnieuw naar Aalter halen. En volgend jaar zullen de werken aan het rondpunt alweer een pak gevorderd zijn zodat je vanop het rad opnieuw de evolutie kan zien.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio