Enige Vlaamse supportersclub van Celtic schreeuwt Schotten naar winst

Enige Vlaamse supportersclub van Celtic schreeuwt Schotten naar winst

Deze drie Belgen schreeuwen vanavond de bezoekers toe. Foto: SBR

Hooglede -

Bij The Celtic Lions, de Hoogleedse supportersclub van de Schotse voetbalclub Celtic, kijkt men enorm uit naar de match van woensdag tegen Anderlecht.

Enkele jaren geleden richtte Hoogledenaar John Taillieu ‘The Celtic Lions’ op, een Belgische supportersclub voor fans van de Schotse topvoetbalclub Celtic. De ploeg uit Glasgow speelt jaar na jaar kampioen in de hoogste afdeling van het Schotse voetbal. “Mijn broer en ik gingen vroeger al veel kijken naar Celtic. We merkten dat er in België nog fans zijn van onze favoriete ploeg.” Een zevental jaar geleden werden de plannen gesmeed voor een supportersclub en in 2011 werd ‘The Celtic Lions’ onder de doopvont gehouden. De supportersclub telt momenteel zo'n honderd leden.

Een van de duizend Celtic-fans

“Enkele seizoenen geleden woonde ik een zestal wedstrijden per seizoen bij. Ik zag mijn favoriete club al vijftig keer aan het werk in dertien landen. Nu is het wel moeilijker om nog veel wedstrijden bij te wonen. De verbinding naar Glasgow is niet zo gemakkelijk”, aldus John, die beroepsmatig leerkracht is. Toch supporterde hij dit jaar al voor zijn club tijdens de voorrondewedstrijd van de Champions League tegen Astana. Vanavond is hij samen met een goede vriend een van de duizend Celtic-fans die groen-wit naar de overwinning wil schreeuwen tegen de Belgische landskampioen Anderlecht. “Als Belg is het natuurlijk heel speciaal om vanavond in het Astridpark aanwezig te zijn. Na wat ik de voorbije weken van Anderlecht heb gezien geef ik mijn favoriete ploeg zeker kans om iets in Brussel te rapen.” Ook de verplaatsing van Celtic naar Parijs, later dit jaar, staat in John zijn agenda met rood aangestipt.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees