ZwemmenMannenRugslag

Nils Van Audekerke stopt: “Ik heb er het maximum uitgehaald”

Nils Van Audekerke zet op 21-jarige leeftijd een punt achter zijn zwemcarrière.

“Ik heb er lang over nagedacht om te stoppen. Maar mijn keuze vast. Als topzwemmer is het over en uit. Ik heb het gevoel dat ik er het maximum heb uitgehaald. Er wacht me nu een nieuw leven”, aldus de Vrasenaar, die twee maanden geleden nog de Belgische titels behaalde op de 50 en 200 meter rugslag. Op de 100 meter kwam hij tegenover Sjobbe Luyten negen honderdsten tekort voor een derde driekleur.

Ook de voorgaande jaren was hij telkens goed voor een pak Belgische titels, maar ondanks de recente dominantie op de Belgische titelstrijd was Van Audekerke toen flink ontgoocheld over de geleverde tijden en in het zwemmen zijn tijden vaak belangrijker dan plaatsen. Op de 50 meter klokte hij een tijd van 26.69 en bleef daarmee ruim boven de nationale besttijd van François Heersbrandt (25.36). Ook op de 200 meter kwam hij niet in de buurt van het Belgisch record dat nu al 25 jaar op naam staat van Stefaan Maene (1.59.64). Van Audenaerde klokte een chrono van 2.02.48.

De Waaslander leek tegen zijn limieten aan te zwemmenen dit zette hem aan het denken. Nils Van Audekerke zwom met de estafetteploeg het Belgisch record op de 4 x 100 meter wisselslag. Hij nam ook driemaal deel aan het Europees kampioenschap en koesterde tot voor kort de ambitie om een vierde keer deel te nemen. Maar zover komt het dus niet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio