ATLETIEK BK halve maarthon

Hanne Verbruggen verbaast zichzelf met titel bij debuut

Hanne Verbruggen verbaast zichzelf met titel bij debuut

Hanne Verbruggen Foto: NBEN

Herne -

Tot haar eigen grote verbazing werd Hanne Verbruggen bij haar eerste deelname aan een halve marathon meteen nationaal kampioen in deze discipline. “Het bewijs dat ik al mijn titels van dit seizoen toch wel waard was”, klinkt het resoluut bij de VITA-atlete.

Aan titels ontbreekt het Hanne Verbruggen dit seizoen zeker niet. Op de piste werd ze provinciaal kampioen 3.000 meter, Vlaams en Belgisch kampioen 5.000 meter. Daar had normaal nog de titel van tien kilometer op de weg kunnen bijkomen, maar daar oordeelde de wedstrijdjury in Lokeren anders over.

“Ik diende toen eveneens een klacht in, maar die werd jammer genoeg verworpen”, aldus de leerkracht biologie in de Middenschool van Halle. “Ik heb er me intussen bij neergelegd. Daarom was ik zo gelukkig dat ik in Wevelgem bij de allereerste halve marathon uit mijn carrière meteen de nationale titel in de wacht sleepte. Voor mij was dat een bevestiging van het feit dat ik al die titels echt wel waard was.”

Verbruggen trok er in Wevelgem van bij de start fors vandoor. “Ik zag wel snel in dat ik dat hoge tempo niet kon volhouden en nam een paar kilometers verder wat gas terug. Tot zowat halfweg kon ik in een groepje van de mannen lopen, maar ook dat tempo lag me op een bepaald ogenblik iets te hoog.”

“Van wat er achter mij gebeurde, had ik geen flauw idee. Af en toe keek ik eens om, maar ik zag niet direct iemand naderen. Na 15 kilometer kreeg ik het wel even moeilijk, het was ook de eerste keer dat ik zo lang dat wedstrijdtempo moest aanhouden.”

“Toen ik over de eindstreep liep, was ik heel trots. Dit resultaat had ik echt niet verwacht. Ik werd voor de start wel tot favoriet uitgeroepen, maar zo vanzelfsprekend is zo’n halve marathon toch niet.”

Voor Verbruggen zit het seizoen er nu op. “De wedstrijden van de CrossCup worden deze winter het hoofddoel. In de zomer hoop ik dan weer de ideale mix te vinden tussen de piste en de weg. Voor die wegwedstrijden zal ik geregeld eens de grens oversteken naar Nederland.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio