Twitter test tweets van 280 tekens

Twitter test tweets van 280 tekens

Foto: AP

Het einde van de 140 tekens-boodschap lijkt in zicht nu Twitter dinsdag heeft aangekondigd dat het twitterberichten van 280 tekens zal testen.

Twitter doet de aanpassing omdat de limiet van 140 karakters gebruikers tegenhoudt om hun gedachten goed over te brengen, klinkt het. Het Amerikaanse bedrijf ziet bijvoorbeeld dat Japanners vaker Twitter gebruiken omdat hun taal minder tekens vereist. Bij een op de elf Engelstalige tweets had de gebruiker alle 140 tekens nodig, tegenover slechts bij een op de 250 Japanse tweets.

“In landen waar de gebruikers al hun gedachten kwijt kunnen, wordt dan ook extra vaak getweet”, zegt Twitter. Omdat Japanse, Koreaanse en Chinese tweets geen ruimtegebrek hebben, krijgen zij geen 280 tekens.

De aanpassing moet meer adverteerders lokken. Twitter groeit nog wel, maar het gaat beleggers niet snel genoeg, terwijl het sterke concurrentie ervaart van Snapchat en Instagram.

Sms

Dat Twitter altijd een maximum van 140 tekens hanteerde, komt doordat het platform is gebaseerd op sms. Die berichten kunnen maximaal 160 tekens lang zijn. Twitter gebruikte 140 daarvan voor de boodschap en reserveerde de overige twintig tekens voor de gebruikersnaam.

Corrigeer

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees