Kankerprof die naar Compostela liep, staat weer voor de aula: "Heb al nieuwe uitdaging in gedachten"

Leuven: Johan Swinnen opnieuw voor de aula. Video: ROB

Leuven -

Kankerspecialist Johan Swinnen (52) is vandaag, één dag na zijn aankomst in België, opnieuw voor de aula verschenen. Honderd studenten wachtten hem op om hem in de bloemetjes te zetten.

Onder luid applaus van de studenten mocht Swinnen het schooljaar aanvatten. Zijn zware onderneming oogstte dan ook veel lof in het hele land. Maar liefst 32 dagen op rij liep de man meer dan twee marathons. Hij vertrok in Leuven om uiteindelijk afgelopen vrijdag na 2.400 kilometer aan te komen in bedevaartsoord Santiago de Compostela.

De zware looptocht kwam er na een belofte aan zijn zoon. Indien hij zijn hersentumor zou overleven, zou Swinnen "iets zots" ondernemen. Met 'Post voor Compostela', de actie die aan de tocht werd verbonden, heeft hij intussen al meer dan 100.000 euro ingezameld.

De honger naar meer uitdagingen is overigens niet gestild. "Er komt iets nieuws aan, maar ik ga nog niet vertellen wat", aldus de kankerprof. "Dat zal ik eerst eens moeten bespreken met mijn echtgenote om toestemming te krijgen."

LEES OOK: Onze man loopt één dag 76 kilometer mee met Johan Swinnen, kankerprof met een missie: “Voor mijn zoon, voor alle mensen die tegen kanker vechten”

LEES OOK: Hij wilde iets zots doen voor zijn zoon, en óf dat gelukt is

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees