N-VA secretaris in elkaar geslagen tijdens barbecue: “Vier weken met rietje eten”

N-VA secretaris in elkaar geslagen tijdens barbecue: “Vier weken met rietje eten”

Foto: if

Torhout -

De barbecue voor de buurtbewoners van de Poperbosstraat in Torhout eindigde voor Jasper Vangheluwe, secretaris van de plaatselijke N-VA, in het ziekenhuis. Hij werd geslagen door een agressieve gast. “Ik zie zelf geen enkele reden waarom ze dit gedaan hebben.”

De buurtbewoners van de Poperbosstraat in Torhout organiseren elk jaar in september een barbecue. Ook afgelopen weekend was dat het geval. De sfeer zat er in en ’s avonds nodigden ze verschillende passanten uit. Er was namelijk koffie en cake over. Maar toen ze even later twee nieuwe gasten verwelkomden sloeg de sfeer om. Ze hadden hen nochtans getrakteerd.

“Er ontstond meteen een bits gesprek”, zegt Jasper Vangheluwe (35), N-VA secretaris in Torhout. Tijdens het opruimen ging het echter helemaal verkeerd. “Ze gooiden een ruit van een andere buurman in en een van hen sloeg me daarna vol in het gezicht.”

Arbeidsongeschikt

De vader van drie jonge kinderen werd naar het ziekenhuis in Torhout gebracht. Omdat zijn verwondingen ernstig waren - de man liep meerdere kaakbreuken op - werd hij voor een operatie naar het AZ Sint-Jan in Brugge overgebracht. Daar lag hij gistermorgen nog steeds. Hij is volgens de dokters ook zeker enkele weken arbeidsongeschikt.

Praten lukt nog niet. Maar via geschreven berichten kan de man wel communiceren. “Mijn kaak is met een plaat gefixeerd”, zegt hij. “Nu moet ik vier weken met een rietje eten. Daarna volgt een externe bit en een lange revalidatie. Enorm frustrerend. Ik weet niet waarom ze dit gedaan hebben. Ik zie zelf geen enkele reden om eerlijk te zijn.”

De politie van de zone Kouter onderzoekt de zaak. Een van de twee betrokkenen is geen onbekende voor de agenten. Het gaat om K.H. (25) uit Torhout. Hij werd in 2015 al eens veroordeeld voor zijn aandeel bij een zware vechtpartij.

K.H. viel toen in de Stationsstraat in Torhout samen met vijf kompanen een man aan tijdens het uitgaan. Het zestal sloeg hem in elkaar en schopte meermaals op zijn hoofd. De man liep zware hoofdletsels op. K.H. kreeg toen een werkstraf van tachtig uur. Het is niet duidelijk of hij ook de man was die de vuistslag uitdeelde.

Niet opgepakt

De agressievelingen werden na de feiten niet opgepakt door de politie. Zij zijn wel op de hoogte van de feiten. “Die worden door ons onderzocht”, zegt woordvoerster Annemie Wittesaele. “Maar over dat onderzoek kunnen we niet veel kwijt. De verdachten zullen binnenkort wel bij ons uitgenodigd worden voor een verhoor.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees