Trouwe Louis en Nelly schrijven geschiedenis in Vilvoorde

Trouwe Louis en Nelly schrijven geschiedenis in Vilvoorde

De hele familie kwam de unieke gebeurtenis mee vieren. Foto: ddl

Vilvoorde -

Louis Goossens (96) en Nelly Gat (94) schrijven geschiedenis in Vilvoorde. Ze werden gevierd in rusthuis De Stichel in Koningslo omdat ze 75 jaar getrouwd zijn. Meteen het eerste albasten huwelijk in de geschiedenis van de Zennestad.

Louis en Nelly zaten op dezelfde school in de Groenstraat. Maar pas op het kermisbal in Vilvoorde sloeg de vonk echt over bij Louis. “Ik herinner me het bal nog goed”, zegt Louis. “Niet alleen omdat ik er Nelly leerde kennen, maar ook omdat het bal in volle oorlogstijd plaatsvond en we steeds alert moesten zijn.” Thuis kon Louis Nelly niet uit zijn hoofd krijgen, maar Nelly liet zich niet gemakkelijk verleiden. “Ik moest echt alles uit de kast halen. Ik nam haar mee uit eten, naar de cinema en meer..." Uiteindelijk viel Nelly toch voor de charmes van Louis. En op 26 september 1942 gaven Louis en Nelly elkaar het jawoord in het stadhuis van Vilvoorde. “De mooiste dag van mijn leven”, zegt Louis. “Een lichtpunt in een duistere periode. De oorlog woedde in alle hevigheid. Op het bal moesten we zelfs vluchten toen het alarm loeide.”

Intussen vaart het bootje van Nelly en Louis al 75 jaar en schreef het koppel een wondermooi verhaal. Nelly en Louis hebben twee kinderen, Christeanne en Willy, drie kleinkinderen, vijf achterkleinkinderen en zelfs één achterachterkleinkind.

Nelly, bobonneke voor de familie, maakte spreien bij Torenmans en zette zich in voor het Rode Kruis. Bompa Louis werkte lange tijd in de kachelfabriek La Fonderie in Brussel, waar hij stoofbuizen maakte. Nadien ging hij aan de slag als chauffeur voor tegelfirma Vilvardit.“Eigenlijk deden we alles samen”, zegt Louis. “Dat is het geheim van ons huwelijk. We luisterden samen naar de liedjes van André Rieu en lazen dezelfde boeken. Als we ruzie hadden, praatten we dat onmiddellijk uit en 's avonds gaven we elkaar steeds een kus voor het slapengaan.”

Dat laatste lukt nu niet meer. Nelly verhuisde enige tijd terug naar het rusthuis De Stichel, terwijl Louis nog steeds zelfstandig woont. “Toen ik niet meer alleen kon instaan voor haar verzorging, en op doktersadvies, verhuisde Nelly naar De Stichel. Ze wordt hier goed omringd en ik bezoek haar zoveel ik kan.”

Nelly en Louis krijgen binnenkort mogelijk meteen opvolgers. In rusthuis De Stichel woont immers nog een koppel dat in december zijn 75ste huwelijksverjaardag viert.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio