Interieur

TREND. Mozaïek als eyecatcher in je interieur

Kan jouw badkamer, keuken of gang wel een opkikkertje gebruiken? Dan zijn mozaïektegels misschien wel de ideale oplossing. Deze charmante tegeltjes kunnen een kleurrijke of geometrische toets aan eender welk interieur geven en vallen op door hun unieke uitstraling. Vooral de zeshoekige en schelpvormige mozaïeksteentjes winnen aan belang.

Zeshoekige tegeltjes of honinggraatmozaïekjes zijn momenteel verreweg de allerpopulairste vorm. Ze zijn verkrijgbaar in groot, middelgroot en klein formaat. (Foto's: apartmenttherapy.com/ girlinthepark.tumblr.com/ apartmenttherapy.com/ homedeco.nl/ roohome.com)

De piepkleine vierkante mozaïekjes bestaan als sinds jaar en dag, maar hun oubollige karakter van weleer hebben ze van zich af geworpen. Op dit moment zijn de steentjes met iriserend effect helemaal hip, waarbij je afhankelijk van de lichtinval leuke glanseffecten ziet verschijnen. (Foto's: flinders.nl/ rtlwoonmagazine.nl)

Schelpvormige mozaïekjes worden steeds populairder. In appelblauwzeegroene tint zorgen ze in de badkamer voor een mediterraanse look. Wie durft het aan? (Foto's: decorextra.com/ insideout.com.au/ mercurymosaics.com)

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees