Inbrekers slaan biervoorraad in en nemen zelfs de tijd voor een spelletje petanque

Inbrekers slaan biervoorraad in en nemen zelfs de tijd voor een spelletje petanque

Voorzitter Robert Van Laere van de petanqueclub en sportfunctionaris Danny Hamerlinck in het lokaal, dat redelijk afgelegen ligt. Foto: bfs

Kruibeke -

In petanqueclub Kerkeputters in de Kromstraat in Kruibeke is de afgelopen tien dagen vijf keer ingebroken. De daders gingen telkens aan de haal met de biervoorraad. Het gemeentebestuur laat tralies plaatsen voor de ramen.

De leden van petanqueclub Kerkeputters worden er moedeloos van. Tijdens de afgelopen dagen moesten ze bijna bij elk bezoek vaststellen dat was ingebroken in hun lokaal. Onbekenden drongen telkens het gebouw binnen via één van de ramen, plunderden de ijskast en drankvoorraad en speelden daarna zelfs nog een spelletje petanque op de indoorbaan.

“Intussen werd er via elk raam wel al een keer ingebroken”, stelt voorzitter Robert Van Laere vast. “De daders waren bij elke inbraak uit op onze biervoorraad. Telkens als we ons clublokaal binnenkwamen, moesten we telkens vaststellen dat alle lichten brandden en dat onze koelkasten openstonden. De jongste inbraak dateert van woensdagnacht. Die werd toen om 1 uur opgemerkt door de politie. Het was de vijfde inbraak in tien dagen tijd. We denken dat de dieven telkens toeslaan tussen 22 en 23 uur. Tot nu toe hebben we ze nog niet in de kraag kunnen vatten.”

Camera’s en politieobservatie?

Het gemeentebestuur plant nu extra investeringen om het lokaal veiliger te maken. Er worden onder meer tralies voor de ramen geplaatst en men overweegt ook camerabewaking. De politie denkt er ook aan om een observatiepost te installeren op het domein. Het petanquelokaal is gelegen in de sportzone in de Kromstraat. Dat is een plaats die redelijk afgelegen ligt en waar er maar weinig sociale controle is.

Lege flesjes

“We durven gewoon geen drankvoorraad meer achter te laten in ons clublokaal”, benadrukt Van Laere. “Zelfs de lege flesjes worden meegenomen voor het statiegeld. Dat is bijzonder jammer, want we proberen onze dranken altijd tegen zeer democratische prijzen aan te bieden aan onze spelers.”

De petanqueclub is niet de enige vereniging die ongewenst bezoek kreeg. Ook bij de voetbalclub en de tennisclub werd ingebroken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees