VIDEO. Studentenwelkom doet Leuvense Oude Markt vollopen, maar vloekende Jebroer is niet blij

Naar jaarlijkse traditie vond op de eerste donderdag van het academiejaar, het Studentenwelkom plaats. Al dreigde een wel erg nadrukkelijk sakkerende Jebroer even roet in het eten te gooien.

Mede door het zachte herfstweer, kwam er heel veel volk opdagen. Organisator Erik De Rop van Oude Markt vzw schat dat er ongeveer achtduizend man aanwezig was.

Aan ambiance was er geen gebrek. Dit jaar hadden de cafébazen van de Oude Markt beslist om samen te werken met de Versuz uit Hasselt, die voor de gelegenheid een aantal dj's had opgetrommeld. Onder hen Kenn Colt, Laurent Wéry, Partyshakerz, Dave Lambert en Peter Luts. Maar het was vooral tijdens het optreden van de Jebroer dat het publiek zich volledig liet gaan. Zijn optreden trok overigens ook veel jongeren die duidelijk de studentenleeftijd nog niet hadden bereikt.

Dertigste editie

Even dreigde de sfeer om te slaan toen de Nederlandse rapper zijn optreden wilde stopzetten omdat ‘de geluidsman zijn werk niet deed’. Hij vloekte wegens ‘het gebrek aan professionaliteit’ en kwam tot drie keer toe het podium op om zijn intro goed te krijgen.

 

Ondanks het kleine relletje was het studentenfestival, dat al aan zijn dertigste editie toe is, een groot succes. “Vroeger nodigden we altijd bands uit tijdens Studentenwelkom, maar sinds enkele jaren kiezen we voor dj's”, zegt De Rop. “Deze formule heeft heel veel succes én is goedkoper. Win-win, dus.”

LEES OOK: Studentenflik Dorien maakt blijde intrede

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees