Salarisbrief onderwijspersoneel in nieuw jasje

Salarisbrief onderwijspersoneel in nieuw jasje

(themabeeld) Foto: Shutterstock

Vanaf vrijdag steekt de salarisbrief van het onderwijspersoneel in een nieuw jasje. Alle 180.000 personeelsleden kunnen hun salarisgegevens online raadplegen via de website www.mijnonderwijs.be. Het gaat om de laatste stap in de vernieuwing van het salarissysteem. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V).

LEES OOK. Koopkracht stijgt, hogere energielening en ‘goed’ nieuws voor dronken fietsers: dit verandert op 1 oktober

De 180.000 personeelsleden in het onderwijs zullen hun loonbrief in het nieuwe systeem digitaal kunnen raadplegen op pc, tablet en smartphone. Bij hun gegevens vinden de personeelsleden ook telkens de contactgegevens van hun dossier- en relatiebeheerder. Zo kunnen ze vlot contact opnemen met het Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) als ze vragen hebben over hun personeelsdossier.

Sinds enkele jaren kunnen personeelsleden in het onderwijs er al voor kiezen om hun salarisbrieven digitaal te ontvangen. In 2015 had 63 procent van de personeelsleden ingetekend voor de elektronische salarisbrief. Maar omdat niet alle banken het systeem Zoomit ondersteunen, was het niet mogelijk om alle personeelsleden te bereiken. Met het nieuwe systeem wordt die mogelijkheid wel gecreëerd.

Met de nieuwe digitale salarisbrief kan het Agentschap voor Onderwijsdiensten jaarlijks honderdduizenden brieven en enveloppen besparen. In 2009 stuurde AgODi nog 1,8 miljoen papieren salarisbrieven.

Corrigeer

MEER NIEUWS