Doodrijder Merel De Prins geeft zichzelf aan bij politie en gaat opnieuw naar de gevangenis

Doodrijder Merel De Prins geeft zichzelf aan bij politie en gaat opnieuw naar de gevangenis

Foto: Photo News

Vilvoorde / Schaarbeek -

Muhammed Aytekin (22), de doodrijder van Merel de Prins, heeft zich vrijdagochtend aangeboden bij de lokale politie van Brussel-Noord in Schaarbeek, dat bevestigt het Brussels parket. Aytekin wordt nu overgebracht naar een Brussels gevangenis om er zijn straf uit te zitten.

LEES OOK (+). Moeder van Merel De Prins is radeloos: “Hij lacht ons in ons gezicht uit”

De twintiger uit Schaarbeek reed in oktober 2015 de twaalfjarige Merel De Prins dood toen ze de straat overstak in Vilvoorde. Muhammed Aytekin nam eerst de vlucht naar het buitenland, maar gaf zich nadien toch aan bij de politie. Hij had nooit een rijbewijs gehaald, maar had wel zeven keer een rijverbod opgelegd gekregen.

Op 26 januari van dit jaar veroordeelde de Brusselse correctionele rechtbank de jongeman nog tot een effectieve celstraf van vijf jaar. Hij kreeg ook een levenslang rijverbod en een boete van 6.000 euro. Korte tijd nadien werd de jongeman vrijgelaten nadat drie artsen hadden vastgesteld dat hij een zware oogziekte heeft en dat hij dreigde blind te worden als hij in gevangenis bleef.

Het Brusselse parket liet Aytekin onderzoeken door een wetsgeneesheer en stelde op basis van diens verslag dat zijn toestand zodanig verbeterd was dat hij terug in staat is om zijn straf uit te zitten. De advocaat van de man wierp op dat dat verslag niet tegensprekelijk was en vroeg de aanstelling van een oogarts-deskundige.

De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank (SURB) is niet op die vraag ingegaan en besliste dat de man terug naar de gevangenis moest, maar de veroordeelde doodrijder bleek donderdag spoorloos. Zijn advocaat liet donderdagavond weten dat Aytekin niet voortvluchtig is, maar gewoon niet thuis was toen de politie kwam aankloppen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees