Nieuwe Philipsbrug eind oktober klaar voor gebruik

Nieuwe Philipsbrug eind oktober klaar voor gebruik
Hasselt -

De werken aan het viaduct in Kiewit vorderen helemaal zoals gepland, volgens ingenieur Kirsten Peeters van Wegen en Verkeer. “Eind oktober kan de nieuwe brug over de hele breedte en in beide richtingen gebruikt worden.”

Op, rond en onder het viaduct is de afwerking begonnen. De vernieuwde ventweg aan de kant van Hasselt naast het viaduct krijgt op 2 oktober de definitieve toplaag in asfalt, de ventweg aan de kant van Zonhoven volgt op 5 oktober. Die dagen is er van 7 tot 18 uur geen verkeer mogelijk op de ventwegen. Bezoekers van Immadi kunnen het rusthuis dan bereiken via de parking van school Kindsheid Jesu. Bezoekers van handelszaken aan de ventweg kant Zonhoven kunnen hun wagen parkeren op de tijdelijke parkeerplaatsen in de Schrijnbroekstraat.

“Ook de aanleg van de nieuwe rotonde met kiss-and-ride onder de brug is flink opgeschoten. Aan de kant Hasselt kunnen er na het einde van de werken veertien wagens parkeren, aan de kant Zonhoven dertig. De volgende weken krijgen de fietstunnels nog een grondige opfrisbeurt. Momenteel zijn de werken aan de tunnel onder de aansluiting naar de Corda Campus volop aan de gang. Eind oktober wordt die tunnel weer opengesteld voor het fietsverkeer en gaan de werken tot in december verder in de andere tunnel onder de Kempische Steenweg. Fietsverkeer van of naar Zonhoven moet ook na de openstelling van het nieuwe viaduct nog een tijdje omrijden via de bestaande omleiding. De aanleg van de fietspaden op het viaduct kan pas gebeuren zodra het gemotoriseerd verkeer weer zijn normale plaats op de brug heeft ingenomen. Door het gebruik van het ‘tidal flow’-systeem is er op de westelijke brughelft momenteel te weinig ruimte.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio