Toms Skujins versterkt Trek-Segafredo

Toms Skujins versterkt Trek-Segafredo

Toms Skujins Foto: Trek-Segafredo

De Letse wielrenner Toms Skujins draagt vanaf volgend seizoen het shirtje van Trek-Segafredo. Hij komt over van Cannondale-Drapac en ondertekende een verbintenis voor twee seizoenen, zo is vrijdag bekendgemaakt.

Skujins, 26, won dit seizoen een etappe in de Wielerweek Coppi en Bartali. Onlangs reed hij met de Vuelta zijn eerste grote ronde.

“We volgens Skujins al een tijdje en we houden van de manier waarop hij koerst. Hij spaart zijn krachten niet en houdt van hard koersen”, legt algemeen manager Luca Guercilena uit. “Toms is een heel ambitieuze jongen en ik ben ervan overtuigd dat hij dankzij die eigenschap, samen met zijn talent, heel ver kan geraken. Hij is heel compleet en als allrounder kan hij de ploeg bijstaan in uiteenlopende omstandigheden. Toms wordt een grote aanwinst voor onze ploeg.”

Skujins genoot vooral een Amerikaanse opleiding en won in het verleden al tot twee keer toe een etappe in de Ronde van Californië.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.