Met deze uitvinding poetsen kinderen wèl graag hun tanden

Met deze uitvinding poetsen kinderen wèl graag hun tanden

De Drop tandenborstel moet kinderen stimuleren om de tanden te poetsen. Foto: dhh

Galmaarden / Vollezele / Ninove / De Pinte / Lennik / Kortrijk -

Jordy Van Hoegaerden uit Vollezele, Lore Dedobbeleer uit Denderwindeke en Manou Storms uit De Pinte ontwierpen met Drop een wel heel speciale tandenborstel.

Jordy en Lore liepen enkele jaren geleden nog school op het SGI in Lennik. Dit jaar studeerden ze af als product designers aan de hogeschool Howest Kortrijk. Daar ontwierpen ze samen met Manou uit de Pinte een speciale tandenborstel. “Het idee rond Drop ontstond eigenlijk uit een schoolopdracht”, vertelt Jordy. “We moesten iets ontwerpen en we hadden zelf onderzocht dat kinderen hun tanden niet graag poetsen. Bovendien poetsen de meeste kinderen ook niet lang genoeg. We zochten naar een oplossing om het tanden poetsen toch leuk te maken, en dat werd Drop.”

Concreet gaat het om een tandenborstel die van kleur verandert wanneer de kinderen beginnen te poetsen. Door de lichaamswarmte van hun handpalm veranderen de kleuren van de borstel, en dat gedurende twee minuten. “Ze zijn dan zo gefascineerd dat die twee minuten poetsen zo voorbij zijn”, zegt Jordy.

Om hun product te testen liet het drietal honderd tandenborstels gemaakt. Daarvoor investeerden ze zelf 1.000 euro. “Niet gemakkelijk voor een student, maar we kregen die borstels meteen verkocht, waardoor we onze investering snel terugverdienden”, zegt Jordy. “Intussen staan er zelfs bestellingen te wachten, maar het gaat hier nog om prototypes.”

Via de OVAM Ecodesign Awards hopen Jordy, Lore en Manou hun Drop alvast in de kijker te zetten. “Het zou leuk zijn als iemand ons idee zou willen overkopen of met ons zou willen samenwerken om Drop verder te ontwikkelen.”

Stemmen op Drop kan via www.ecodesignlink.be/nl/inzendingen-2017/drop

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees