Basisschool Reynaert krijgt ruim 5 miljoen van minister

Basisschool krijgt ruim 5 miljoen van minister: “Eindelijk geld om ons Fabriekske te vervangen”

“Ons Fabriekske zal plaatsmaken voor een nieuw gebouw van ruim 2.500 vierkante meter”, zegt directrice Martine Goossens. Foto: mgb

Kruibeke -

Minister van Onderwijs Crevits trekt 5,2 miljoen euro uit voor basisschool Reynaert in Kruibeke. “We kunnen nu beginnen dromen van een nieuw schoolgebouw”, zegt een tevreden directrice Martine Goossens.

Het schoolgebouw van basisschool Reynaert in de Kattestraat dateert uit de jaren zestig en is al enkele jaren aan vernieuwing toe. “Aanvankelijk wilden we het gebouw renoveren”, zegt directrice Martine Goossens.

“Toen ik tien jaar geleden directrice werd, deed ik een aanvraag voor de installatie van nieuwe ramen en een dak. Toen bleek echter dat er ingrijpender aanpassingen nodig waren om het gebouw in orde te krijgen. We hebben toen beslist om voor een nieuwbouw te gaan en staan al jaren op de wachtlijst. Officieel zijn we nog niet op de hoogte gesteld door de scholengroep, maar uit de lijst die minister Crevits gepubliceerd heeft, blijkt dat we eindelijk groen licht krijgen en 5,2 miljoen euro subsidie krijgen. We kunnen nu beginnen dromen van een nieuw schoolgebouw voor onze 150 leerlingen.”

De school is één van de 41 Vlaamse scholen die extra middelen krijgen via het nieuwe DFM-programma van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V). Daarbij werkt de school samen met de privé-sector voor het ontwerp, de financiering en het onderhoud van het gebouw. Het schoolbestuur betaalt gedurende dertig jaar een beschikbaarheidsvergoeding, waarvoor de school financiële steun krijgt van de overheid.

Drie klassen geschilderd

Als het van de directrice afhangt, wordt gewerkt volgens een gelijkaardig ontwerp als voor de Mercatorschool in Rupelmonde.

“We hebben nog geen concrete plannen waar en hoe het gebouw gaat komen, maar de ruimte is er zeker. Wat wel vrij zeker is, is dat het oude gebouw afgebroken zal worden en vervangen door een nieuwbouw van ruim 2.500 vierkante meter. Het zal een emotioneel afscheid worden van ons ‘Fabriekske’. Want hoewel het een oud gebouw is, hebben de leerkrachten zelf hun uiterste best gedaan om het zo veel mogelijk op te fleuren. Drie klassen werden zelfs deze zomer nog geschilderd en voorzien van nieuwe vloerbekleding. Zelfs als het dossier nog enkele jaren aansleept, kunnen we er nog wel tegen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio