Parket vordert vier jaar cel en 1.200 euro boete tegen Wim L.

Man ontkent poging doodslag op ex met cutter: “Ik wil er niet meer van weten. Het is gepasseerd”

Man ontkent poging doodslag op ex met cutter: “Ik wil er niet meer van weten. Het is gepasseerd”

Wim L. ontkent de poging doodslag op zijn ex maar riskeert vier jaar cel en 1.200 euro boete. Foto: atb

Leuven / Boortmeerbeek / Koksijde / Eeklo / Kampenhout -

In de Leuvense strafrechtbank ontkende Wim L. vrijdag zijn ex S.C. te hebben willen doden. Het parket vordert vier jaar cel en 1.200 euro boete.

Na een huwelijk van 22 jaar besliste S.C. (51) eind 2015 te scheiden van haar echtgenoot Wim L. (56), die een rusthuis uitbaat in Eeklo. Ze was naar eigen zeggen zijn dominantie beu. Na een zware ruzie in 2002 was de vrouw al eens met de kinderen naar haar ouders getrokken in Kampenhout. “Op een dag zei hij: ‘Pas op. Iedereen die je helpt, zal erbij zijn.’ Dat zinnetje ben ik nooit vergeten”, vertelde S.C. vrijdag de strafrechter.

In de beklaagdenbank zat Wim L. uit Koksijde. De man wordt ervan verdacht zijn intussen ex-vrouw te hebben willen doden in een benzinestation aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek op 15 september vorig jaar.

Achtervolging

S.C. was er de wagen van haar vader aan het voltanken. Ook R.D. (42), buurman van de ouders van S.C., was ter plekke. Dankzij de tussenkomst van de buurman werd erger voorkomen. Toen Wim L. met een cuttermes in de hand van achter een benzinepomp tevoorschijn kwam, greep de veertiger in. “Ik laat niemand kapotmaken op een meter afstand van mij. Geen man, geen vrouw en geen kind”, aldus R.D. Tijdens de schermutseling raakte hij gewond aan de arm. Hij was achttien dagen arbeidsongeschikt.

Wim L. lag op de grond, maar uitgeteld was hij allerminst. R.D. en een andere getuige hadden S.C. nog maar net toegeroepen dat ze moest wegrijden, of Wim L. lag al op haar in de wagen. Verwoede pogingen om zijn ex neer te steken, mislukten omdat de vrouw naar eigen zeggen zijn polsen niet loste. R.D. en de andere getuigen sleurden Wim L. uit het voertuig, waarop S.C. wegvluchtte.

Niet voor lang. De aanvaller gaf zich niet gewonnen en zette opnieuw de achtervolging in. Onderweg ramde hij het voertuig waarmee S.C. op weg was. Ook de garagepoort van haar ouders moest eraan geloven. Inderhaast opgetrommelde agenten arresteerden Wim L. Na een tijdje in voorhechtenis werd hij vrijgelaten. “Ik wil er niet meer van weten”, zei de man vrijdag. “Het is gepasseerd. Ik wil er zo snel mogelijk vanaf.”

“Ik maak u kapot”

Dat is buiten het parket gerekend, dat vier jaar cel en 1.200 euro boete vordert. “Een getuige hoorde de beklaagde tegen S.C. roepen ‘gij hebt mijn leven kapotgemaakt. Ik maak u kapot’”, aldus de procureur.

Volgens de burgerlijke partij is Wim L. bang dat een deel van hun opgebouwde vermogen bij een scheiding hem door de vingers glipt. “Uit het dossier blijkt niet de intentie van mijn cliënt om S.C. te doden”, weerlegt de verdediging die aanklacht. “En dan neem je iets anders mee vanuit Koksijde dan een cuttermesje van een centimeter. Hoe het allemaal is kunnen gebeuren, weten we niet. Mijn cliënt had een onweerstaanbare dwang. Ik vraag de vrijspraak. Voor de aanklacht rond de buurman is er volgens ons sprake van onopzettelijke slagen. Dat blijkt ook uit de verklaringen van de buurman.”

Omdat ze naar eigen zeggen bang is van Wim L., vroeg S.C. vrijdag een contactverbod en een verbod dat Wim L. nog opduikt in Vlaams-Brabant.

Vonnis op 27 oktober.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees