voetbalproximus leaguebeerschot wilrijk- lierse (zondag 16.00u) - Guillaume François en Beerschot Wilrijk staan na zeven wedstrijden onverwacht op kop

“Getoond dat budgetten niet altijd van tel zijn”

“Getoond dat budgetten niet altijd van tel zijn”

Guillaume François. Sinds vorige week opnieuw van de partij bij Beerschot Wilrijk. Foto: BELGA

Beerschot Wilrijk krijgt zondag het bezoek van de buren uit Lierse. Na hun promotie vorig seizoen dachten de Mannekes dat ze in de Proximus League opnieuw zouden moeten leren verliezen. Maar na elke ploeg één keer ontmoet te hebben, verloor paars-wit nog steeds niet. Guillaume François hoopt zondag dan ook te bevestigen tegen de Pallieters.

Een vervelende kuitblessure hield François even aan de kant, maar vorig weekend tegen OH Leuven maakt de rechtsachter zijn wederoptreden. Hij speelde meteen een volledige wedstrijd. “Onder begeleiding van onze physical coach Bart Van Lancker heb ik hard gewerkt aan mijn terugkeer”, zegt François. “Na de wedstrijd kreeg ik ook geen reactie. Ik ben dus weer helemaal paraat. We speelden een goede wedstrijd in Leuven, alleen zorgde die late gelijkmaker voor een kleine domper. Toch mogen we zeker niet alles weggooien van wat we daar getoond hebben.”

Had je verwacht dat Beerschot Wilrijk halfweg de eerste periode alleen op kop van het klassement zou staan?

Guillaume François: “Uiteraard is dit een verrassing. We zijn het seizoen niet als favoriet gestart. Als je naar de budgetten van de acht ploegen uit onze reeks kijkt, zou je Beerschot Wilrijk bij de laatste vier verwachten. Maar kijk, na zeven wedstrijden zijn we nog altijd ongeslagen. Daar moeten we vertrouwen uitputten. Ook al is de competitie nog lang en hebben we nog niets in handen, door hard te werken, hebben we dan toch al bewezen dat het mogelijk is om het verschil in budgetten weg te werken.”

Oktober wordt een belangrijke maand met vier thuiswedstrijden. Respectievelijk tegen Lierse, Cercle Brugge, OH Leuven en Roeselare.

“Er wachten ons nu zeven finales om de eerste periode binnen te halen. Het thuisvoordeel tegen die toppers is een belangrijke factor, zeker met onze supporters die in onze nek hijgen. Waarschijnlijk gaan we nu wel vaker het spel moeten maken. Maar ook is dat geen probleem. We willen altijd en overal de match domineren en baas zijn op het veld. Daar houden onze supporters ook van. Het voetbal dat Beerschot Wilrijk brengt, wordt door iedereen gewaardeerd. Zelfs door ploegen uit 1A. Toch moet het ook op een andere manier kunnen. Het kan niet altijd mooi zijn. Daarom vind ik het goed dat we dit seizoen al bewezen hebben dat we in moeilijke periodes in een match kunnen overleven. We staan op kop en willen er uiteraard ook graag blijven staan. Maar toch blijft ons belangrijkste doel om bij de top vier te eindigen en de play-downs te vermijden.”

Zondag krijgen jullie het bezoek van de buren uit Lierse. Wat verwacht je van de derby?

“Lierse is ook een ploeg die wil voetballen. Tijdens de heenwedstrijd gaven we in de slotminuten onze 0-2 voorsprong van bij de rust uit handen en werd het nog 2-2. Dat onnodige puntenverlies willen we graag rechtzetten. Ik ken de trainer van Lierse, Fred Vanderbiest, een beetje. Hij zal zijn ploeg op een of andere manier wel op scherp zetten. Ik verwacht dan ook een elftal dat met het mes tussen de tanden aan de aftrap zal verschijnen. Het is aan ons om dan voetballend een oplossing te vinden en de drie punten op het Kiel te houden.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio