VOETBAL2DE AMATEURKLASSEFC GULLEGEM - Indy Vancraeyveldt houdt van het totaalvoetbal van trainer De Vreese

“De inspanningen voel je minder als het goed loopt”

“De inspanningen voel je minder als het goed loopt”

Indy Vancraeyveldt: “Op de acht voel ik mij het best in mijn vel.” Foto: VDB

Gullegem / Wevelgem -

FC Gullegem deed de jongste weken van zich spreken. Eerst was er de 4-0 zege tegen titelkandidaat Mandel United en vorige week werd gewonnen op Londerzeel, dat de week voordien brandhout had gemaakt van Westhoek. “We zijn goed bezig”, lacht Indy Vancraeyveldt.

Toen Gullegem met 0 op 6 aan de competitie begon, voorspelden de pessimisten de rood-witten meteen een moeilijk seizoen. Maar intussen gaven de jongens van trainer Pascal De Vreese met overwinningen tegen Mandel en Londerzeel de critici lik op stuk. “En vooral met goed voetbal”, zegt Indy Vancraeyveld. “Na de nederlagen tegen Ronse en op Harelbeke, waar we nochtans ook al goed voetbal brachten, sloop er enige twijfel in onze rangen. Tot we het ambitieuze Mandel een kater bezorgden. De weg naar een betere periode was meteen geëffend.”

Op de acht

“Het voetbal waar onze trainer voor staat, is mij op het lijf geschreven”, vertelt de 22-jarige Lauwenaar. “De opbouw gebeurt met combinatievoetbal over de grond. Uiteraard is onze sportieve baas veeleisend. Hij predikt totaalvoetbal waarbij iedereen moet aanvallen en verdedigen. Het vergt veel inspanningen, maar die voel je minder als het op het veld goed loopt. De jongste seizoenen word ik op de acht uitgespeeld. Op die positie voel ik me het best in mijn vel. Ik kom veel aan de bal en kan tussen de lijnen telkens de aanval op gang brengen. Duelkracht is nooit mijn sterkste kwaliteit geweest en zal het wellicht ook nooit worden, maar ik voel me niet te beroerd om mijn deel van het verdedigend werk te doen.”

Zijn voetbalroots liggen dan wel bij WS Lauwe, maar Indy Vancraeyveldt voelt hij zich goed bij FC Gullegem. “Mijn grootvader en mijn vader hebben hier een voetbalverleden. Mijn opa stond hier zelfs meerdere jaren achter de tap in de kantine. Gullegem is een gezellige en familiale club die volledig bij mijn profiel past.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio