Colruyt geeft winkel Bettendries niet op

Dilbeek / Itterbeek -

Colruyt geeft een nieuwe winkel aan de Bettendries in Itterbeek niet op. Volgens de warenhuisketen is de vergunning niet definitief ingetrokken.

Gisteren kraaide het Buurtcomité Bettendries nog victorie. Na een lange procedurestrijd van bijna negen jaar kregen de buurtbewoners te horen dat de bouwvergunning voor een nieuwe Colruytwinkel op de hoek van de Ninoofsesteenweg en de Herdebeekstraat vernietigd werd. Maar Colruyt geeft zich nog niet gewonnen. Volgens de distributieketen gaat de vernietiging van de bouwvergunning om een procedurefout en niet over de inhoud van het dossier. “De Deputatie van de provincie had een stilzwijgende goedkeuring afgeleverd, zonder motivering. En volgens de Raad van Vergunningsbetwistingen mocht dat niet”, zegt Gijs Roekaerts, expansieverantwoordelijke van de Colruyt Group. “Hierdoor werd de vergunning vernietigd, maar de aanvraag ligt nu opnieuw bij de Deputatie. Die krijgt vier maanden de tijd om een motivering op te stellen en de goedkeuring opnieuw in te dienen. We gaan ervan uit dat onze bouwaanvraag dan wél wordt goedgekeurd”, klinkt het.

Buurtwinkel geen oplossing

Ondanks het jarenlange protest van het buurtcomité blijft Colruyt dus volhouden om een winkel te bouwen. “Die grond is onze eigendom. Het is jammer dat buren proberen te beslissen wat er op onze eigendom moet gebeuren”, zegt Roekaerts. “Ik begrijp dat de actievoerders de buurt willen vrijwaren, maar laat ons eerlijk zijn: deze winkel wordt gepland langs een steenweg en niet in een rustig dorpscentrum. Wij blijven vastberaden om er een winkel te bouwen. Dat is ook nodig, want onze winkel in Dilbeek is veel te klein voor een gemeente van 40.000 inwoners. Het buurtcomité spreekt zogezegd voor de buurtbewoners, maar wij weten dat duizenden Dilbekenaren en Itterbekenaren zitten te wachten op een grotere Colruyt in hun buurt. Een buurtwinkel zoals de actievoerders voorstellen is hier zeker niet de oplossing.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio