VOETBAL 2DE AMATEURKLASSE aWESTHOEK - SK PEPINGEN-HALLE - Routinier Sébastien Lheureux valt voor langere tijd uit met knieletsel

“Rode lantaarn voelt best wel vreemd aan”

“Rode lantaarn voelt best  wel vreemd aan”

Sébastien Lheureux: “We slikken te makkelijk doelpunten en scoren moeizaam.” Foto: Gtg

Halle -

Middenvelder Sébastien Lheureux werd gisteren in Aalst aan de knie geopereerd. De 30-jarige Ruisbroekenaar werd de voorbije wedstrijden fel gemist en zal een tweetal maanden out zijn.

“Ik had me de seizoenstart natuurlijk helemaal anders voorgesteld”, aldus Sébastien Lheureux, die al zijn zesde jaar bij de club is.

“SK Pepingen-Halle bengelt aan de staart en zelf lig ik sinds twee weken in de lappenmand. Domme pech: ik maakte een verkeerde beweging en mijn rechterknie begaf het. Echt pijnlijk, al gaat het nu wat beter. En neen, niet op training of in een match liep ik averij op, maar gewoon tijdens het uitoefenen van mijn job als leverancier van wijnen en champagne.”

“Een zestal weken buiten strijd, heet het, maar dat is misschien een te optimistische prognose. Ik probeer alleszins zo snel mogelijk weer aan te pikken. Helemaal nieuw is het helaas niet, want drie jaar terug moest ik al geopereerd worden aan de andere knie na een slecht neerkomen in een match tegen FC Leopold. Toen bleef ik twee maanden buiten strijd. Ik weet dus wat het is om te revalideren, maar het blijft sneu, vooral omdat ik wat graag de ploeg op het veld zou willen steunen.”

Meteen bingo

“Drager van de rode lantaarn zijn, het voelt best wel vreemd aan, want met Pepingen was ik gewoon steeds voorin mee te draaien. In mijn eerste jaar Pepingen was het trouwens meteen bingo en stegen we naar vierde klasse.”

“Vorig seizoen forceerden we via de eindronde de stap naar de tweede amateurklasse. Ondanks heel wat aanbiedingen ging ik graag in op het aanbod om mee te stappen in het project van de nieuwe fusieclub.”

Hoop

“Na een moeilijke voorbereiding putten we op de openingsdag meteen hoop met een gelijkspel op Olsa Brakel, waar we ook de nul hielden. Sindsdien gingen we zwaar onderuit tegen Rupel Boom, Sint-Niklaas en vorige zondag thuis tegen Sint-Eloois-Winkel. We slikken te makkelijk doelpunten, vooral op stilstaande fasen, en scoren bovendien erg moeizaam. Dan wordt het natuurlijk moeilijk om punten te pakken.”

“Als we de verhoopte 40 punten willen halen, moet de kentering er snel komen. Er is maar één remedie en dat is keihard werken. Alle spelers moeten aan hetzelfde zeel trekken en nog een tandje bijsteken. Op Westhoek moeten we ons herpakken. Elke match moeten we ons vanaf nu opladen en spelen alsof het een cupfinale is. Het is echt van moeten.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio