Vermist jongetje (2) na urenlang zoeken teruggevonden

Vermist jongetje (2) na urenlang zoeken teruggevonden

Foto: hsb

Oud-Heverlee - Na ruim 4uur zoeken in de gietende regen, hebben de hulpdiensten het tweejarige jongetje teruggevonden dat vrijdagavond verdween. Vince, op blote voeten en gekleed in enkel een pyjama, was rond 22 uur uit het huis van zijn ouders in de Hazenfonteinstraat in Oud-Heverlee verdwenen.

De jongen kan niet meer dan 5 minuten weg geweest zijn, toen de ouders alarm sloegen. De brandweer en politie van de lokale politiezone VODI snelden meteen massaal ter plaatse. Wat volgde was een immense zoekactie met vijf politieploegen, brandweerlui, speurhonden en helikopter met warmtecamera. 

In eerste instantie werd gevreesd dat de jongen naar de overzijde van de straat was gelopen, waar de spoorweg loopt. De afhellende bermen naar de sporen werden minutieus doorzocht. Het treinverkeer werd stilgelegd. Ook achter de woning ging de politie zoeken. Daar begint een groot natuurgebied, met net in de buurt van de woning een zeer grote vijver.

Ook het lokale buurtinformatienetwerk werd geactiveerd, waardoor heel wat buurtbewoners opgeroepen werd, mee uit te kijken naar Vince. Tientallen buurtbewoners kwamen de straat op ondanks de aanhoudende regen. Overal schenen pillampen en werd er geroepen op Vince. De buurbewoners werd wel gevraagd om enkel aan de overzijde van de spoorweg mee te zoeken, zodat hun zoekwerk het zoekwerk van de speurhonden en politie niet in het gedrang bracht.

Pas rond 02 uur 's nachts kwam het verlossende nieuws: het jongetje was teruggevonden. Een buurtbewoner vond het jongetje op ongeveer een kilometer van zijn ouderlijk huis. Hij bevond zich nog steeds in de Hazenfonteinstraat, maar in een deel waar het al een zandweg is vol modder en plassen.

Het kind stelt het al bij al goed. Het was onderkoeld en onder de indruk van wat het meemaakte, maar is voor de rest oké. Hij werd eerst opgevangen in een auto van de politie, waarna een ziekenwagen ter plaatse kwam om hem de eerste zorgen toe te dienen.

Waarom hij uit het huis wegliep, en hoe hij buiten geraakte, is nog niet duidelijk.

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees