Vlaams Belang zet Meyrem Almaci weg als “immigrant” in campagnebericht. Politici reageren verbolgen

Vlaams Belang zet Meyrem Almaci weg als “immigrant” in campagnebericht. Politici reageren verbolgen

Foto: Facebook/Tom van Grieken

Vlaams Belang heeft op sociale media uitgehaald naar Meyrem Almaci. De Groen-voorzitter wordt in een campagne voor een immigratiestop weggezet als “immigrant”. Daarbij worden alternatieven gegeven “waarvoor uw belastinggeld had kunnen dienen”. Almaci noemt het een bewijs van “intellectuele armoede” en ook andere politici reageren vol afkeer op het bericht.

“Elk jaar € 7,2 miljard belastinggeld naar immigratie. Bedenk eens wat we met dat geld zouden kunnen doen. Tijd voor een #immigratiestop!”, schreef Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op Twitter en Facebook.

Bij het bericht plaatste hij een soort campagneposter met foto’s van dingen “waarvoor uw belastinggeld had kunnen dienen”, zoals betaalbare zorg en goedkope energie. Naast dit blok staan afbeeldingen van zaken “wat je kreeg”. Volgens het Vlaams Belang zijn dit immigranten, immigranten, immigranten en immigranten. Opvallend is dat op de laatste foto Groen-voorzitter Meyrem Almaci te zien is.

“Intellectuele armoede

Almaci reageerde vrijdagavond laconiek op de poster. “Vlaams Belang heeft misschien gemist dat ik gewoon geboren ben in het Waasland. Dit is hun stijl en dit is absoluut wat wij als partij niet willen. Dat is van een intellectuele armoede die mensen in hokjes steekt, dat onbeschrijfelijk is.”

Ranzig racisme

Op Twitter reageerden een aantal politici vol afkeer op de Vlaams Belang-campagne. “Zelden zo gedegouteerd geweest”, schreef N-VA-politica Zuhal Demir. Volgens Groen-woordvoerder Jonas Dutordoir gaat het om “ranzig racisme”. Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten veroordeelt eveneens het bericht.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees