Ezelsfeesten met nog meer humor dan anders

Nieuwe Koning Ezel én eerste Ezelskoningin

Kuurne heeft een nieuwe Koning Ezel, maar voor het eerst ook een Ezelskoningin. Tijdens de revue verkoos dorpsfiguur Soupapke Zuster Fientje tot Ezelskoningin.

Een editie met nog meer humor dan anders, dat vat de Ezelsfeesten van afgelopen weekend samen. Het festival waaraan tientallen Kuurnse verengingen meewerken, werd traditiegetrouw geopend door de Kuurnse Revue. Voor de 25ste keer al bracht de bekende fietsenmaker Soupapke samen met negen trawanten een knotsgekke terugblik op het afgelopen jaar.

Nieuwe Koning Ezel  én eerste Ezelskoningin
Zuster Fientje werd de eerste Ezelskoningin. Foto: eva

Voor het jubileum mocht het nog wat gekker dan anders. Onder het motto ‘meer meisjes gevraagd’ werd een verkiezing georganiseerd voor Ezelskoningin. De kandidates moesten in twee minuten zo veel mogelijk onderbroeken halen uit het publiek. Een was gedecoreerd met logo’s van sociale media, zogezegd een exemplaar van burgemeester Francis Benoit (CD&V). Zuster Fientje, gespeeld door Viviane Rogolle, won met drie onderbroeken en werd uitgeroepen tot Ezelskoningin.

Koning Ezel

De rest van het weekend was Kuurne in de ban van die echte verkiezing, die voor Koning Ezel. In tal van proeven namen vijf kandidaten het tegen elkaar op. In de finale zochten Olivier Wambacq en David Claeys een medaille in een berg hooi. Olivier was de eerste.

De 36-jarige Olivier nam voor de eerste keer deel aan de verkiezing van de Orde van de Ezel. “Het betekent echt veel voor mij dat ik twee jaar lang Koning Ezel mag zijn. Ook mijn dochters Lore (7) en Kato (5) zijn superblij, want nu zijn ze prinsesjes.”

Vandaag is er nog een dorpelingenkoers en wordt er afgesloten met een optreden van Jack And The Tramstatie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio