Zanger Het Zesde Metaal wordt af en toe een beetje cafébaas in nieuwe woning

Zanger Het Zesde Metaal wordt af en toe een beetje cafébaas in nieuwe woning

Wannes Capelle trok twee goede doelen die de opbrengt van het feest van de burgemeester mogen delen. Foto: eva

Zwevegem -

Wannes Cappelle woont sinds enkele maanden in het voormalige café Central in Zwevegem. Tijdens zijn eerste optreden in zijn nieuwe woonplaats maakte hij zijn plannen bekend. “Jullie mogen af en toe een pintje komen drinken”, beloofde de zanger.

Tijdens het ‘feest van de burgemeester’ trad de frontman van ‘Het Zesde Mentaal’ vrijdagavond solo op. Het was voor Wannes Cappelle zijn eerste optreden in zijn nieuwe woonplaats. De West-Vlaamse zanger verhuisde van Antwerpen naar Zwevegem om dichter bij zijn familie te wonen. Hij kocht het voormalige café Central.

Aan de aanwezigen in de fuifzaal in Transfo vertelde hij dat hij wel degelijk plannen heeft met het gebouw. “Nee, het café gaat niet terug open, wij gaan er onze pintjes alleen drinken. Maar jullie mogen wel af en toe eens een pint komen meedrinken, is dat goed?”, vroeg Wannes aan het publiek dat dolenthousiast reageerde.

Culturele activiteiten

“Ik ben nooit in het café geweest, maar het moet wel populair geweest zijn. Als de mensen mij zien, dan vragen ze of ik het café weer ga opendoen. Ik ga geen cafébaas worden, daar heb ik de tijd niet voor. Maar ik wil er wel iets leuks mee doen voor de Zwevegemnaren”, vertelde Wannes na zijn optreden. “De mensen gaan de kans krijgen om af en toe eens binnen te komen. Het idee is om er culturele activiteiten te organiseren, zoals een concert, een lezing of een workshop. Maar dat is zeker nog niet voor meteen. Er moet nog veel verbouwd worden. Het zal zeker wel een jaar duren voor we klaar zijn.”

Zanger Het Zesde Metaal wordt af en toe een beetje cafébaas in nieuwe woning
Wannes Capelle gaat culturele activiteiten organiseren in het oude café Central. Foto: eva

Goede doelen

Als special guest werd Wannes niet alleen gevraagd om te zingen, maar ook om twee goede doelen gelukkig te maken. Op vraag van Zwevegems burgemeester Marc Doutreluingne (Gemeentebelangen) wordt de integrale opbrengst van zijn huldigingsfeest dat het Willemsfonds organiseerde, weggeschonken. Alle Zwevegemse initiatieven mochten zich aanmelden en kwamen in een trommel terecht. Wannes mocht er twee uitloten en dat werden jongerenzorg Ten Dries in Sint-Denijs en het ‘Usherteam’.

“We zijn heel blij dat we bij de winnaars zijn”, vertelt Nathalie Van Damme. Haar man Kristof Vanhonacker heeft de erfelijke aandoening Usher die zowel het gehoor als het gezichtsvermogen aantast. Er bestaat nog geen behandeling en samen met lotgenoten zamelt Nathalie geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees