Hoogledenaars zetten schouders onder judodroom

Twaalf judoclubs gaan voortaan samen trainen

Twaalf judoclubs gaan voortaan samen trainen

Twaalf clubs tekende een akkoord om samen te trainen. Foto: sdi

Hooglede / Lichtervelde / Roeselare / Tielt / Ardooie / Wingene / Pittem -

Zaterdag hebben twaalf West-Vlaamse judoclubs voor het eerst samen getraind in Hooglede. De clubs gaan samenwerken om de jeugd meer mogelijkheden en een hoger niveau te bieden.

De judoclubs van Hooglede, Lichtervelde, Roeselare, Tielt, Ardooie, Wingene, Eernegem, Zedelgem, Kortemark, Torhout, Ruddervoorde en Middelkerke verenigen zich binnen ‘Judo Project West’. Het idee komt van Koen Denys van de Hoogleedse club. Nadat Kim Ramon overstapte van Torhout naar Hooglede, zetten hij en Denys zich samen aan de verdere uitwerking van de samenwerkingsplannen.

Eigen werking blijft

De twaalf clubs behouden hun eigen werking. Maar ze gaan ook samen trainen. “Dat heeft voordelen”, zegt Denys. “Ook de trainers van bezoekende clubs komen op de mat en delen hun kennis. Onze leden krijgen ook de kans om eens tegen mensen van andere clubs te kampen: meisjes tegen meisjes, grote judoka’s tegen elkaar en zwaardere kampers tegen iemand van hun gewichtsklasse.”

Zo hopen de clubs het afhaken van oudere judoka’s te kenteren. Het levert ook andere praktische voordelen op. Een club die maar met een of twee judoka's naar een tornooi gaat, kan die eventueel meesturen met een andere club.

Eerste training succes

Voorlopig wordt er een keer per maand samen getraind, maar dat kan op termijn meer worden. “We wachten af hoe de opstartfase verloopt, maar er is zeker groei mogelijk”, zegt Denys. “Er is ook al interesse bij andere clubs, maar we wachten even af.”

De eerste gezamenlijke training afgelopen zaterdag in Hooglede, was alvast een succes. Een veertigtal judoka's kwam er op de mat, ongeveer de helft van bezoekende clubs.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio