Clubleden en familie eren verongelukte triatleet

Clubleden en familie eren verongelukte triatleet

Clubleden en familie verzamelden op de plek waar Kenneth Neyt aangereden werd, het werd een emotioneel moment. Foto: kvp

Dentergem -

De vrienden en familie van triatleet Kenneth Neyt hielden zaterdag een herdenkingsmoment in Markegem, op het kruispunt waar hij eind april verongelukte.

De leden van het Triatlon Brugge Team maakten zaterdag een herdenkingstocht voor hun makker Kenneth Neyt. Neyt was een beloftevol triatleet, maar hij verongelukte in april in Markegem. Hij werd aangereden op het kruispunt van de Kouterweg met de Kruisstraat.

GPS

Zijn broer, schoonzus en ouders wilden graag de laatste rit van hun dierbare overdoen. Broer Benoit heeft de gps van zijn broer op zijn fiets gemonteerd en zo zijn ze vertrokken. De familie kwam als eerste aan op de plaats van het ongeluk. Ze hebben er op de clubleden gewacht voor een kleine herdenking. De familie kreeg het moeilijk toen ze de talrijke fietsers zagen aankomen, van wie enkele ook tranen in de ogen hadden.

Verjaardag

“De club had deze rit georganiseerd om hun vriend en clublid te herdenken”, zegt Roland Depreux, buurman van de familie Neyt. “Vorige week was het Kenneth zijn verjaardag, dit is een mooi moment om hem te herdenken.”

Burgemeester Koenraad Degroote (Eendracht) van Dentergem kwam de aanwezigen een hart onder de riem steken. “Jammer dat ik jullie op deze manier moet begroeten in ons mooie landelijke Markegem”, zei hij. “Het is een mooi gebaar van de club voor hun overleden makker.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio