Kleptomane riskeert 22 maanden cel omdat ze wagen steelt voor verhuis

Kleptomane riskeert 22 maanden cel omdat ze wagen steelt voor verhuis

Foto: Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

Houthalen-Helchteren -

Een 44-jarige vrouw uit Houthalen-Helchteren moest zich maandag voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor verschillende feiten van diefstal. Ze ging aan de haal met onder andere de portefeuille van een bediende van Veritas en stal ondergoed in een Aldi-winkel. Verder reed ze ook met een gestolen wagen doorheen de slagbomen op de parking van een Delhaize filiaal. “Ik had een auto nodig om te kunnen verhuizen”, klonk haar uitleg. Ze riskeert een opsluiting van 22 maanden.

De vrouw werd eerder al veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Toen kreeg ze een straf met uitstel onder voorwaarden. Van het naleven van die gunstmaatregelen, kwam er echter niets in huis. De vrouw begon opnieuw te stelen.

Op 17 juli van dit jaar grabbelde ze een sleutelbos mee die op een toonbank in een Delhaize-winkel lag. Op de parking vond ze de bijbehorende Nissan, startte hem en reed met bruut geweld doorheen de gesloten slagbomen. “Ik had geen ticketje om de slagbomen te openen en ik had dringend een auto nodig om te kunnen verhuizen”, vertelde ze aan de rechter. “Ik was helemaal mijn kluts kwijt.”

Pyjama

Uit onderzoek naar de vrouw kwamen nog meer feiten aan het licht. Zo stal ze juwelen van de moeder van een vriend, de portefeuille van een bediende in de Veritas, 300 euro van haar begeleidster naar de zoektocht voor een sociale woning en ondergoed bij Aldi. De procureur eist een celstraf van 22 maanden en een geldboete van 400 euro.

“Mevrouw is enorm verward”, klonk het bij haar raadsman die opnieuw een probatiestraf vraagt. “Een effectieve opsluiting zou haar meer kwaad doen dan goed.”

Vonnis op 9 oktober.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio