VOETBAL 2DE AMATEURKLASSE B - Osahon Eboigbe KVK tienen

“Ik ben opnieuw een gelukkige voetballer”

“Ik ben opnieuw een gelukkige voetballer”

O. Eboigbe Foto: gmd

Tienen -

Osahon ‘Macky’ Eboigbe (28) scoorde zijn eerste competitiedoelpunt. Zo legt trainer Jean-Pierre Vande Velde met 12 op 12 een uitstekend rapport voor. De Tiense trainer werkte nog destijds bij OHL met Eboigbe.

“Hij heeft bij Berchem en hier het afgelopen seizoen minder gepresteerd”, stelt de trainer vast. “Zelf klikte het tussen ons altijd prima. Nu was hij één van de betere spelers als tweede spits.”

De Nigeriaan trof de paal, maar knikte dan een corner van Oumar Diouck tegen het net. “We wonnen met een zuinige 0-1, verdiend omdat we tekenden voor het betere voetbal. Gelukkig had onze keeper een schitterende reflex in huis om de gelijkmaker te verhinderen.”

“Ik wil me uitleven in een ploeg die beter is dan het voorbije seizoen” is Macky zelfverzekerd. “Ik ben nu opnieuw een gelukkige voetballer. De trainer weet hoe hij me moet motiveren en dat was zo ook al bij OHL, waar ik als middenvelder uitkwam. De jongste jaren kreeg ik meer een offensieve rol en dat loonde. Met Overijse promoveerde ik met een tiental treffers naar derde klasse.”

Eboigbe speelde ooit voor Cercle Brugge in eerste klasse. De hoge verwachtingen loste de Nigeriaan niet in en ij kwam in diverse clubs terecht. “Hier wil ik mijn carrière heroriënteren. In de vorige campagne bij Berchem viel het niet mee. Blessures remden me ook af. Omdat ik in Leuven woon, is Tienen een club nabij en ik voel me er goed.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio