Politie overweegt invoer van één-op-één-ticketverkoop na derby tegen Antwerp

Politie overweegt invoer van één-op-één-ticketverkoop na derby tegen Antwerp

Kort na de rust gooiden Antwerp-supporters Bengaals vuur tussen de Beveren-supporters. Foto: isosport

Beveren-Waas / Beveren -

Supporters van Waasland-Beveren vragen extra maatregelen om bezoekende supporters uit hun vakken te weren. Afgelopen zaterdag gooiden supporters van Antwerp een vuurpijl tussen de supporters van Beveren. De politie overweegt om de ticketverkoop te verstrengen na de incidenten.

In een open brief vragen supporters van Waasland-Beveren aan het bestuur van de club en de ordediensten om extra veiligheidsmaatregelen te nemen om te voorkomen dat bezoekende supporters in de vakken van de thuissupporters terechtkomen. Tijdens de derby tegen RAFC hadden heel wat Antwerp-supporters tickets gekocht voor de tribunes van de thuissupporters, wat leidde tot schermutselingen en een incident met Bengaals vuur dat tussen de thuissupporters belandde.

“Niemand raakte gewond, maar de supporters hebben gelijk als ze vragen om extra maatregelen”, zegt voorzitter van de supportersfederatie Wim Van Goethem. Hij stond zelf naast de Antwerp-supporters die kort na de rust het vuurwerk naar beneden gooiden op de E-tribune. “Een dertigtal Antwerp-supporters was al een tijdje onrustig en bij de 1-0 gooiden ze plots met een vuurpijl. Zulke gekken hoeven we niet op de Freethiel en we gaan overleggen met het bestuur en de ordediensten hoe dit soort zaken in de toekomst vermeden kan worden. Een uitgelaten sfeer is één ding, maar de veiligheid van de supporters moet ook gegarandeerd worden.”

Ticketverkoop

Het bestuur van de club liet ondertussen in een officiële mededeling weten dat de daders geïdentificeerd zijn via camerabeelden en gestraft zullen worden. Er hangt hen een geldboete en een stadionverbod boven het hoofd.

Volgens korpschef Leo Mares liep het fout bij de ticketverkoop. “Het aantal incidenten was bij de wedstrijd tegen Antwerp niet hoger dan normaal, al was de vermenging tussen de supporters wel beduidend groter. Op de E-tribune stonden zo'n honderd Antwerp-supporters tussen de spionkop van Beveren en op de neutrale tribune stonden ook zeker tweehonderd Antwerpenaren. Een strengere ticketverkoop kan zulke situaties in de toekomst voorkomen. Aan de ticketbalie konden nu vier tickets per persoon gekocht worden. Zo is er slechts een beperkte controle over waar die tickets uiteindelijk terechtkomen. We gaan daarom eind oktober samenzitten met het bestuur van de club en de burgemeester en overwegen over te schakelen naar een één-op-één-verkoop, waarbij elke ticketkoper een identiteitskaart moet voorleggen. We moeten er natuurlijk ook op toezien dat de afspraken nageleefd worden, want ook dat was niet het geval bij deze wedstrijd.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio