In deze stad zijn ze fier als een gieter op de titel ‘Grootste Ezel’

In deze stad zijn ze fier als een gieter op de titel ‘Grootste Ezel’

Als winnaar in de aparte categorie werd Kristof (vooraan) uitgeroepen tot ‘Grootste Ezel van Kuurne’. Foto: eva

Kuurne -

De titel van ‘Grootste Ezel van Kuurne’ gaat naar Kristof Dewaegenaere. In de dorpelingenkoers bewees de veertiger dat hij ook na drie drukke kermisdagen nog altijd stevig kan fietsen. Én dat terwijl Kristof, die hoofdinspecteur is in Kuurne, ook nog eens moest werken tijdens de Ezelsfeesten.

Speciaal voor de renners die ook echt kermis vieren tijdens de Ezelsfeesten riepen de organisatoren een aparte categorie in het leven. Wie tijdens de kermis acht opdrachten uitvoerde en deelnam aan de dorpelingenkoers, won de nevencategorie “Grootste Ezel”.

Bijna een vierde van de veertig deelnemers stonden met echte kermisbenen aan de start van de dorpelingenkoers. Het was Kristof die binnen die categorie de snelste was. “Ik was vorig jaar vijfde in de dorpelingenkoers en had graag gewonnen. Jammer genoeg kwam ik maar als dertiende over de streep. Maar het is leuk om toch nog een prijs te winnen. Het was een zwaar weekend, maar het was ook echt plezant.

De dorpelingenkoers zelf werd gewonnen door Sven Demeyere (26) voor Nico Vandekerckhove en Wim Denolf. Hij nam voor de eerste keer deel. “Ik wist het vorig jaar niet en zag het nu toevallig bij de bakker”, vertelt de winnaar die niet zo veel tijd had om te trainen. “Ik heb wel mijn hele jeugd competitie gedaan, maar vanwege mijn studies ben ik gestopt. Dit was mijn eerste koers in acht jaar. Ik heb opnieuw de smaak te pakken. De kans bestaat dat ik weer zal beginnen koersen.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio