Lotte Kopecky blijft aan boord bij Lotto Soudal Ladies

Lotte Kopecky blijft aan boord bij Lotto Soudal Ladies

Lotte Kopecky blijft Lotto trouw. Foto: Dick Demey

De UCI-vrouwenploeg van Lotto Soudal is rond met zijn kern voor volgend seizoen. Ploegleider Danny Schoonbart is vooral opgelucht dat hij volgend jaar ook op goudklompje Lotte Kopecky kan rekenen.

Het Belgische vrouwenteam telt zes nieuwe gezichten: Kelly Van den Steen en Valerie Demey, die de voorbije jaren koersten voor Sport Vlaanderen-Guill d’Or, en verder ook de talentrijke Alana Castrique, recent nog aan de slag als junior op het WK in Bergen, de Nederlanders Demi de Jong (de jongere zus van Thalita) en Marjolijn van ’t Geloof en de Française Annabelle Dréville. Belangrijk, Lotte Kopecky blijft de kopvrouw van het team ondanks tal van aanbiedingen van andere ploegen. Lotto Soudal Ladies geeft verder het vertrouwen aan Annelies Dom, Fenna Vanhoutte, Isabelle Beckers, Puck Moonen, Julie Van De Velde en Chantal Hoffmann.

“We hebben een team vol jonge, ambitieuze rensters volgend jaar. Individueel zijn het allemaal toppers (in wording), maar ze reden tot hiertoe voor verschillende ploegen. Als we die krachten samenbrengen, gaan we zeker meerdere pionnen kunnen uitspelen in de finales en daar is het toch allemaal om te doen: het spel meespelen. Ons hoofddoel was om de ploeg voor 2018 in de breedte te versterken en daar zijn we volgens mij in geslaagd. We kijken er dan ook enorm naar uit om deze rensters te kunnen begeleiden. Uiteraard zijn we ook enorm blij dat Lotte Kopecky heeft bijgetekend. Zij zal ons ongetwijfeld opnieuw mooie momenten bezorgen komend seizoen,” aldus Dany Schoonbaert.

“In eerste instantie hebben we een aantal Belgische rensters aangetrokken. Valerie Demey en Kelly Van den Steen komen beiden over van Sport Vlaanderen - Guille D’or. Het zijn misschien nog niet de meest bekende Belgische rensters, maar ik ben er zeker van dat daar weldra verandering in zal komen. Met Alana Castrique verwelkomen we een Belgische eerstejaarsbelofte. Zij vertegenwoordigde zopas als junior ons land op het WK in Bergen.”

“Voor de andere rensters zijn we het in de buurlanden gaan zoeken. De Nederlandse Demi de Jong is de jongere zus van Thalita de Jong. Zij stond hoog op ons lijstje omdat we weten wat ze voor een ploeg kan betekenen. In het verleden reed ze bij Boels-Dolmans en Parkhotel Valkenburg, beide gerenommeerde namen in het peloton, die haar de nodige ervaring hebben bijgebracht. Ook haar landgenote Marjolein van ’t Geloof zal volgend jaar voor Lotto Soudal uitkomen. Marjolein is Nederlands kampioene bij de elite zonder contract en reed afgelopen seizoen voor Jan van Arckel. Ze houdt van waaierkoersen en dat is een mooie troef. De Française Annabelle Dréville maakt de overstap van FDJ. De laatste jaren heeft zij alles op haar studies gezet, die zal ze in 2018 afronden. Zij mag zich toeleggen op onder andere de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Met Julie Van De Velde, die halfweg dit seizoen bij ons team aansloot, hebben we ook een Belgisch klimtalent in onze rangen. Julie maakte pas eind vorig jaar de overstap van de atletiek naar het wielrennen. We kijken ernaar uit om samen met haar te ontdekken waartoe zij in staat is.”

Corrigeer