Nibali en Pinot moeten het in spannende spurt afleggen tegen Geniez in Tre Valli Varesine

Nibali en Pinot moeten het in spannende spurt afleggen tegen Geniez in Tre Valli Varesine

Alexandre Geniez heeft de 97e editie van de Tre Valli Varesine (Ita/BC) op zijn palmares gebracht. De Fransman van AG2R toonde zich na 192,9 km van Saronno naar Varese de snelste in een sprint met drie. Hij haalde het voor zijn landgenoot Thibaut Pinot (FDJ) en Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida Pro Cycling Team). Eerste landgenoot werd Jan Bakelants op een dertiende stek.

De koers kende een nerveuze beginfase rond Saronno en het duurde tot kilometer 40 vooraleer een groep van zes zich wist af te scheiden van het peloton: Marco Bernardinetti (Amore & Vita), Daniel Turek (Israel Cycling Academy), Artem Nych (Gazprom-RusVelo), Alessandro Tonelli (Bardiani-CSF), Diego Rubio (Caja Rural-Seguros RGA) en Ettore Carlini (d’Amico-Utensilnord). Maximaal reden ze acht minuten bonus bij elkaar waarna het peloton zich begon te roeren.

Op het lokale circuit, met nog zo’n 50 km voor de boeg, leken de vluchters vogels voor de kat. Het sein voor Diego Rubio om te versnellen vooraan. Hij kreeg Tonelli en Turek met zich mee en uit het peloton maakten drie renners de oversteek: Pierre Latour, Carlos Verona en Redi Halilaj. In het peloton zat men intussen ook niet stil en regende het aanvallen. De vluchters, Verona als laatste, werden gegrepen onder impuls van Bahrein-Merida, in dienst van Nibali, winnaar van 2015 en Sonny Colbrelli die vorig jaar won.

In het slot sprong Nibali weg met Pinot, maar zij zagen in de slotmeters Geniez en Ulissi nog terugkeren. Een sprint met vier zou beslissen om de zege en daarin toonde Geniez zich verrassend de sterkste. Hij volgt op de erelijst Colbrelli op. Het is voor de Fransman zijn derde zege van het seizoen na ritwinst in de Ronde van de Ain (2.1) en in de Tour Cycliste International La Provence (2.1).

Corrigeer