Noorse bedrijf Hydro neemt Sapa Landen over

Noorse bedrijf Hydro neemt Sapa Landen over

Hydro kon Sapa voor 2,8 miljard overnemen. Foto: dll

Landen -

Het is officieel: Sapa uit Landen wordt overgenomen door het Noorse bedrijf Norsk Hydro. Hydro is nu de volledige eigenaar van de wereldleider in aluminium profielen voor ramen en deuren.

In Landen is een van de productielocaties en magazijnen van Sapa Building System gevestigd. De aluminiumprofielen worden wereldwijd geëxporteerd. Met 180 werknemers is het bedrijf een van de grootste werkgevers in de regio. Dankzij de constante focus op veiligheid, kwaliteit en service heeft het bedrijf een ijzersterke reputatie kunnen opbouwen en is daardoor sterk gewapend voor de toekomst.

Sapa bestond sinds 2013 als een 50/50 joint venture tussen Orkla en Hydro. De nieuwe business area Extruded Solutions zal blijven werken met de business units Extrusion Europe, Extrusion North America, Precision Tubing en Building Systems. Deze business area stelt in ongeveer 40 landen 22.400 medewerkers te werk.

2,8 miljard euro

De overeengekomen bedrijfswaarde voor 100 procent van de aandelen Sapa bedraagt 2,8 miljard euro. Een voorlopige aankoopprijs voor de aandelen, aangepast voor de netto schulden en het genormaliseerd werkkapitaal werd in contanten aan Orkla betaald.

De combinatie van beide ondernemingen maakt van Hydro het enige bedrijf in de wereldwijde aluminiumindustrie dat volledig geïntegreerd is door de volledige waardeketen en markten. Dit biedt Hydro een ongekende kracht op het vlak van technologie, onderzoek en ontwikkeling, innovatie en productontwikkeling, alsook een ongeëvenaard aanbod van producten en diensten voor meer dan 30.000 klanten wereldwijd. Hydro krijgt daardoor ook de mogelijkheid en de vrijheid om te groeien in de meest aantrekkelijke domeinen van aluminium toepassingen en duurzame oplossingen voor de toekomstige koolstofarme economie verder te versterken. Norsk Hydro wordt een toonaangevende kracht in de wereldwijde aluminiumindustrie.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio