Zijn slachtoffers zwegen 25 jaar, nu krijgt vijftiger vijf jaar cel voor kindermisbruik

Zijn slachtoffers zwegen 25 jaar, nu krijgt vijftiger vijf jaar cel voor kindermisbruik

De beklaagde bij het verlaten van de rechtbank. Foto: atb

Leuven / Kortenberg -

Een vijftiger uit Kortenberg is veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan de helft met probatie-uitstel, voor het jarenlange misbruik van jonge kinderen.

25 jaar lang zwegen zijn slachtoffers, tot een van de nichtjes twee jaar geleden toch de moed vond een klacht neer te leggen tegen haar oom voor aanranding. In de Leuvense strafrechtbank is de 53-jarige Tony N. uit Kortenberg nu veroordeeld tot vijf jaar cel voor de aanranding van zijn twee nichtjes en nog een aantal erg jonge kinderen. De straf is voor de helft met uitstel gekoppeld aan strikte voorwaarden. Zo mag de man de komende twintig jaar niet deelnemen aan activiteiten met minderjarigen en moet hij het contact mijden met niet-begeleide minderjarigen. Na de voorlezing van het vonnis achtte de rechter zijn onmiddellijke aanhouding niet nodig.

Tony N. was altijd wel bereid voor een ‘spelletje in de broek’ tijdens een familiefeestje.

Behalve zijn nichtjes betastte de ‘knuffelbeer’ zeker nog vier andere kinderen in de periode van 1991 tot 2008. Zelf verklaarde de man ooit een relatie te hebben gehad met een vriendje van zijn zoon, dat amper 8 jaar oud was. N. kwam dan ook veel in contact met jonge kinderen in zijn rol als scoutsleider, kookouder en voetbaltrainer.

Wanneer zijn slachtoffers uit de biecht wilden klappen, veranderde de toon en dreigde T.N. met vergeldingsacties. Pas in 2008 ging hij in therapie nadat zijn vrouw hem betrapte. Daarna zou het misbruik gestopt zijn. Zijn slachtoffers bleven evenwel met veel vragen en schuldgevoelens zitten. De pedofiel wordt verweten weinig schuldinzicht te hebben. “De feiten zijn bijzonder ernstig”, aldus de Leuvense strafrechter. “De beklaagde heeft geen rekening gehouden met de fysieke en psychische schade die hij de kinderen berokkende.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees