Rat in huis of kuikentje in de tuin? Politie komt ze niet vangen

Rat in huis of kuikentje in de tuin? Politie komt ze niet vangen

Foto: ss

Wetteren / Wichelen / Laarne -

De politie vangt alleen criminelen en loslopende dieren die een gevaar betekenen op de openbare weg. Dat mag blijken uit twee oproepen die binnenliepen bij de politie van Wetteren-Laarne-Wichelen.

Eerst belde iemand dat er een rat in huis zat. Even later meldde iemand anders dat er een kuikentje in de tuin liep. De bewoners konden het diertje niet vangen en belden dan maar de politie. “Helaas”, klonk het laconiek aan de telefoon bij de politie.

Als het over dieren gaat, heeft de politie de handen vol. Vaak worden de meldingen gedaan via het noodnummer 101.

2 à 3 meldingen per dag

“Vorig jaar heeft onze politiezone 981 meldingen voor dieren gekregen”, zegt commissaris Vic De Loof.

“Dat zijn er omgerekend dus 2 à 3 per dag. Daar zitten veel nutteloze oproepen bij en er kruipt enorm veel capaciteit in. We zijn gemiddeld drie kwartier bezig aan een dergelijke opdracht. Voor dieren op de openbare weg die een gevaar kunnen betekenen voor de veiligheid van weggebruikers of omwonenden, komen we zeker tussenbeide. Maar voor de rat en het kuikentje moeten we passen. Waar we kunnen, verwijzen we wel door en we maken de bellers duidelijk dat sommige zaken door de mensen zelf opgelost kunnen worden. We zijn trouwens teruggebeld met de melding dat het kuikentje door de bewoners zelf gevangen kon worden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees