Valse inspecteur probeert binnen te raken in kinderopvang

Valse inspecteur probeert binnen te raken in kinderopvang

Foto: PhotoNews

Zottegem -

Een alerte medewerkster van een stedelijke kinderopvang in Zottegem kon maandag verhinderen dat een valse inspecteur toegang kreeg tot het gebouw.

“Een medewerkster kreeg een man aan de deur die zich bekendmaakte als inspecteur en vroeg om binnengelaten te worden”, vertelt OCMW-voorzitter Kurt De Loor (SP.A). “Gelukkig reageerde onze medewerkster ad rem en adequaat en vroeg ze hem om zich te legitimeren. Op dat moment viel de man door de mand. Onze medewerkster meldde dat aan het hoofdbureau, dat op zijn beurt alle opvangouders en kinderopvangen inlichtte over het feit dat er een valse inspecteur op pad was. Ook de politie werd gealarmeerd. Wat de man kwam doen, is niet duidelijk, maar met iemand die zich valselijk als inspecteur uitgeeft, kan je geen risico nemen. Over zijn motief is voorlopig nog niets bekend. Belangrijk is dat de man dankzij de alertheid van onze medewerkster geen voet heeft kunnen binnenzetten in de opvang. Voorlopig heb ik geen weet van een ander voorval.”

Op Facebook circuleerde ook het verhaal dat dezelfde persoon geprobeerd had om zich toegang te verschaffen tot een Zottegemse kleuterschool, maar dat bericht werd niet bevestigd door de schooldirecteur.

Dinsdag wou de lokale politie van Zottegem nog niet reageren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees