Supermarktketen wil in nieuwe vestiging vooral groene kaart trekken

Grootste Lidl-filiaal van België opent de deuren in Kampenhout

De nieuwe Lidl is de grootste in België. Foto: evb

Kampenhout -

Om 8.30 uur gaat in Kampenhout de grootste Lidl in België open: 1.600 vierkante meter groot. Vroege vogels maken kans op een minuut gratis shoppen en op de parking krijgt iedereen een gratis ontbijt.

Winkelketen Lidl breidt uit, dat weten de passanten op de Leuvense- en Mechelsesteenweg nu ook. Vandaag gaat de grootste winkel van het land open in een nieuw gebouw op de voormalige Henkelsite. Er zijn dertig personeelsleden, tien meer dan in het huidige filiaal dat vandaag de deuren sluit.

Strategie

“Binnen onze uitbreidingsstrategie is Kampenhout geen toevallige keuze. De drukke steenweg betekent duizenden potentiële klanten per dag. Bovendien is het de grootste winkel van België, goed voor 1.600 vierkante meter aan winkelruimte met 2.000 verschillende producten”, zegt woordvoerder Isabelle Colbrandt. Ook het lokaal witloof ligt in de rekken. Het personeel kon dinsdagavond al in het nieuwe gebouw terecht voor een receptie met het college van burgemeester en schepenen en een delegatie van Ons Tehuis Brabant uit Kampenhout, een tehuis voor mensen met een verstandelijke beperking.

Mooi gebaar

De aanwezigheid van Ons Tehuis Brabant was niet toevallig: overal waar Lidl een nieuwe winkel opent, schenkt de keten een cheque aan een goed doel. “Uiteraard zijn we blij met die 500 euro. Zo’n bedrag laat je niet liggen. We vinden dit een mooi gebaar”, zegt Ons Tehuis Brabant.

Vroege shoppers maken op de openingsdag kans op een minuut gratis winkelen. Op de parking wordt een ontbijt aangeboden en de keten zet met het LOF-concept (Little of the Future) een grote stap naar een autonoom groen bedrijf. “Elektrische fietsen en wagens kunnen hier gratis opladen. We hebben een recuperatiesysteem voor warmte en regenwater en ook zonnepanelen”, zegt Colbrant. Volgende week communiceert de keten dat het met 100% duurzaam varkensvlees werkt. “We willen het diervriendelijke accentueren. De dieren kregen geen antibioticum en leven niet in stress. Veertig boeren nemen hieraan deel en leveren aan onze winkels. Ook de bakkerij en verse groenten vallen op.” Lidl Kampenhout heeft een ruime parking, ook voor fietsen. Het gebouw is voorlopig ‘ingepakt’ met een rode strik, om extra op te vallen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio