Think-Pink kritisch: “Grootste risicogroep wordt uitgesloten”

Nieuwe verzekering tegen borstkanker, maar er is meteen kritiek

Nieuwe verzekering tegen borstkanker, maar er is meteen kritiek

Foto: ss

Voor het eerst wordt in ons land een verzekering aangeboden voor borst- of andere typische vrouwelijke kankers. Vrouwen die intekenen op de Feminaverzekering van AG Insurance betalen een premie tussen 4 en 24 euro per maand. Als ze de diagnose krijgen, ontvangen ze een uitkering van 5.000 tot 10.000 euro, waarmee ze bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of massages kunnen betalen.

Think-Pink, de vzw die strijdt tegen borstkanker, is kritisch. “Dit zijn Amerikaanse toestanden”, luidt het. “Vooral omdat net mensen met het grootste risico op kanker niet toegelaten worden. Vier op de vijf patiënten zijn vijftigplussers, en die worden duidelijk uit de verzekering geweerd. Net zoals wie eerder al kanker had.”

Gezondheidseconoom Lieven Annemans vindt wel dat de verzekering “een interessant debat opent over de vraag of huishoudhulp al dan niet terugbetaald moet worden door de verplichte ziekteverzekering”. Het kabinet van minister van Volksgezondheid Maggie De Block houdt zich voorlopig op de vlakte. “We hebben te weinig informatie over dit product van een privéverzekeraar om daar iets over te kunnen zeggen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees