Francis Mourey wil zich in laatste jaren enkel nog op het veldrijden concentreren

Francis Mourey wil zich in laatste jaren enkel nog op het veldrijden concentreren

Foto: BELGAIMAGE

Francis Mourey (37) ziet zijn contract bij Fortuneo - Oscaro niet verlengd. De Fransman wil zich voortaan enkel nog op het veldrijden concentreren.

De negenvoudig Frans kampioen veldrijden concentreerde zich de afgelopen jaren vooral op de weg. Maar zijn huidige werkgever Fortuneo wil niet langer gebruik maken van de diensten van Mourey en een nieuwe werkgever heeft zich niet aangediend.

“Vanaf 1 januari draag ik het truitje van de club van Valdahon, waar mijn broer Jerome de voorzitter is”, aldus Mourey bij de lokale krant L’Est Republicain. “Vanaf nu wil ik me enkel nog concentreren op het veldrijden. Internationaal? Ik neem alleszins deel aan drie wereldbekers: Namen, Nommay en Hoogerheide om zo klaar te zijn voor het wereldkampioenschap.”

Of dit zijn laatste seizoen wordt, weet Mourey nog niet. “Veel zal afhangen van waar in 2019 het nationaal kampioenschap wordt georganiseerd. Het gerucht doet de ronde dat Besançon de organisatie krijgt toegewezen. Als dat het geval is, dan doe ik er nog een winter bij.”

Corrigeer