Beauty

Vrouwen van honderd vertellen wat hen mooi doet voelen

Vrouwen van honderd vertellen wat hen mooi doet voelen
Van een manicure tot nieuwe kleren kopen: dames doen allerlei dingen om zich mooi te voelen. Die gewoontes nemen niet af met ouder worden, integendeel. Ook vrouwen op leeftijd hebben zo hun lievelingsrituelen. In een filmpje van lifestylesite Allure doen enkele honderdjarigen er een paar uit de doeken.

De 103-jarige Francis Friedman houdt van stijl en kleuren. “Het moet er knap uitzien en makkelijk zitten”, zegt ze over haar favoriete outfits. “Ik kleed me op voor mezelf, want ik weet nooit waar ik zal belanden”, klinkt het. Ze onthult dat ze een pruik draagt om zich mooier te voelen. “Mijn eigen haar duw ik eronder met een stokje”, zegt ze.

“Ik ben dol op roze en oranje”, zegt een andere honderdjarige. “Als je het geluk hebt om zo oud te worden, is shoppen in je eigen kleerkast een goed idee. Ik droeg vroeger nooit juwelen, maar nu wel. Als je ouder wordt heb je misschien wel meer behoefte aan glitter”, lacht ze. Ze voegt eraan toe dat ze graag haar uitgesproken jukbeenderen accentueert met highlighter.

Een van de dames bekent dat ze als meisje nooit broeken droeg om naar school te gaan, maar op een dag besloot ze om het wel te doen en haar leven veranderde. “Ik moest mijn kousen niet meer optrekken. Een broek voelde goed”, klinkt het. Tegenwoordig heeft ze wekelijks een afspraak bij de kapster om haar grijze haardos in model te brengen, zweert ze bij lippenstift van Sephora en ziet ze om de twee weken een schoonheidsspecialiste voor een manicure.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees