Man probeert politie drie keer aan te rijden: “Ik weet dat het niet slim was”

Man probeert politie drie keer aan te rijden: “Ik weet dat het niet slim was”

Foto: pn

Kuurne / Deerlijk / Kortrijk / Wervik / Heule -

Een 42-jarige uit Wervik heeft de politie uit de regio op 24 augustus de stuipen op het lijf gejaagd. Hij probeerde agenten drie keer aan te rijden.

David C. (42) uit Wervik is niet slim geweest en geeft dat ook zelf toe. Op 24 augustus passeerde hij een politiecombi in Deerlijk. Van zodra hij de combi zag, versnelde hij waardoor hij zichzelf bijzonder verdacht maakte. De politie zette de achtervolging in maar de man weigerde te stoppen. Integendeel: hij vlamde meermaals door het rood licht, reed over het fietspad en probeerde de combi meermaals van de weg te maaien en in de berm te duwen. De politieagenten van de zone Gavers gaven zich echter niet gewonnen en vroegen versterking bij hun Kortrijkse collega's. Verschillende combi's stonden witte Ford Ka op te wachten op het kruispunt van de R8 en de N50 in Kuurne, maar ook die barricade kon C. ontwijken. Hij reed tussen en tegen de politiewagens en zette koers richting autosnelweg. Vlak voor de oprit, ter hoogte van Heule, kon hij worden klem gereden en kon de politie zo voorkomen dat de man in omgekeerde richting de E17 zou oprijden. De politieagenten stellen zich burgerlijke partij en vragen schadevergoedingen tot 1.600 euro per persoon. In zijn vluchtpoging haalde de man snelheden tot 120 kilometer per uur in bebouwde kom.

Geen rijbewijs

De reden achter de vluchtpoging van C. moet niet ver gezocht worden, opperde hij ook zelf. In zijn wagen werden 1,40 gram heroïne, 2,40 gram speed, een mes met een lemet van 11 centimeter en een knuppel gevonden. Maar bovenal: de man had op het moment van de feiten geen rijbewijs, dat was ingetrokken wegens andere overtredingen. C. excuseerde zich woensdag op de rechtbank, waar hij zichzelf moest verantwoorden, tegenover de agenten. “Ik heb professionele hulp nodig”, vervolgde hij zijn relaas. Volgens zijn advocaat hoort de man stemmen en is er sprake van middelenmisbruik, ze vraagt de internering voor haar cliënt. Als het van het parket afhangt, riskeert hij een gevangenisstraf van 14 maand en 8.000 euro boete. De zaak komt opnieuw voor op 20 december.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees