Vlaams koppel trekt naakt de wereld rond: zo gaat het er echt aan toe op een nudistencamping

© Naked Wanderings

In een vorig leven was Nick (35) systeemingenieur en werkte Lins (31) in HR. Nu reizen ze naakt de wereld rond. In hun blog ‘Naked Wanderings’ vertelt het Vlaamse koppel openhartig over hun avonturen als naturisten en proberen ze zo veel mogelijk medemensen aan te zetten tot deze ultieme vorm van lichamelijke vrijheid.

ehu

Het begon allemaal acht jaar geleden, vertellen Nick en Lins aan Het Nieuwsblad Online. De twee hadden een bon gekregen voor een saunabezoek en besloten en gingen tijdens een weekendje in een B&B voor het eerst naakt in het bijzijn van totaal onbekenden. “We hadden hetzelfde gevoel als al onze vrienden die voor het eerst een publieke sauna bezochten: eerst voel je je wat ongemakkelijk, maar na een tijdje heb je er helemaal geen problemen meer mee. Maar geen haar op ons hoofd dat een sauna vlakbij zou kiezen of openlijk over die saunabelevenissen zou gaan vertellen. Stel je voor dat je plots naast je buurman zit of een kennis tegenkomt.”

Toen Nick en Lins niet veel later besloten een weekendje te gaan kamperen en de enige rustige campingplekken in de zone voor naturisten lagen, stak de twijfel op. “Zouden we het eens proberen?” “Het is onze enige kans op een rustig weekend...”

Zo gezegd, zo gedaan. De vakantie viel zo goed mee, dat Nick en Lins gebeten werden door de naturismemicrobe en sindsdien al heel wat ‘naakte reizen’ achter de rug hebben. Reizen die ze sinds vorig jaar ook bundelen in een blog, ‘Naked Wanderings’, in de hoop zo anderen aan te steken om ook eens naakt te gaan. “Wanneer we met onze blog startten waren we er echt van overtuigd dat naturisme niks voor jonge mensen was, maar daar zijn we enigszins van teruggekomen. Al is er nog altijd een groot taboe, in België veel meer dan pakweg in Nederland.”

Is er dan echt nog zoveel schroom om die kleren af en toe eens achterwege te laten? “We gaan er niet onnozel over doen, de stap naar naturisme is geen kleine stap. Al honderden jaren is ons aangeleerd dat naaktheid iets is waar we ons moeten over schamen en mensen spenderen hopen geld en tijd om hun ‘gebreken’ te verbergen. Nochtans zijn ons lichaam en onze geest net hetgeen wat ons uniek maakt. Veel mensen voelen zich zelfs oncomfortabel naakt wanneer ze alleen zijn. Onze raad is: geef het eens een kans. Dat moet niet per se op een camping samen met duizenden anderen. Probeer eens thuis wat meer naakt rond te lopen, en als je dat kan appreciëren kan je eens naar een kleine camping of club of strand gaan. Is het niks voor jou, dan is het zo, je doet je kleren terug aan en praat er niet meer over, maar je hebt het wel geprobeerd.”

Last van perverte gluurders of ongepaste opmerkingen hebben Nick en Lins naar eigen zeggen nog nooit gehad. “We lezen op internet de meest griezelige verhalen maar meestal is het van iemand die het van iemand gehoord heeft. We hebben wel al eens op een strand een groepje tieners gehad die eens ’naar de vleeswaren kwamen kijken’. Maar is dat zo’n ramp? Het is beter dat ze zien hoe echte mensen er uit zien dan dat ze hun idee van het normale lichaam vanop internet moeten halen.”

Ook de vrienden en familie kijken al lang niet meer op als ze naaktfoto’s van Nick en Lins op internet zien passeren. “Vooral omdat we er zelf zo luchtig met omgaan. Ja we staan naakt op internet, maar wat krijg je te zien? We hebben onze eigen manier van ludieke censuur, enerzijds om de draak te steken met de belachelijke regels van Facebook en Instagram en anderzijds omdat we niet vinden dat nudisme hetzelfde is als open en bloot op het internet te gaan staan.”

De grootste voldoening krijgen Nick en Lins wanneer ze mensen kunnen inspireren. “Wanneer we op een strand de enigen zijn die naakt gaan en dan zien dat er andere volgen. Of die keer dat we deze zomer een tijdje hielpen op een clothing optional camping en zagen dat mensen naturisme toch een kans gaven. Eerst enkel in de buurt van hun tent en de dag erna gingen ze naakt de hele camping rond.”

Nick en Lins zijn in juli op rondreis vertrokken en zitten nu in Griekenland, waar ze binnenkort de Cycladen zullen aandoen. Je kan hun avonturen volgen via www.nakedwanderings.com. Aan wie na dit artikel nog niet overtuigd is om zelf uit de kleren te gaan, willen ze dit kwijt: “Er is geen enkele, maar dan ook geen enkele reden om te zwemmen met badkledij. Het kleeft, zit in de weg, is niet aerodynamisch, er kruipt allerlei vuil en bacteriën in en het blijft nog een uur nat als je al uit het water bent!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen