Man veroordeeld tot 20 maanden cel voor handel in drugs en slaappillen

Halle -

De Brusselse correctionele rechtbank heeft woensdag een gevangenisstraf van 20 maanden uitgesproken tegen een 32-jarige man uit Halle die anderhalf jaar lang amfetamines, xtc, slaappillen en antidepressiva aan de man bracht. De medicatie kocht hij met nagemaakte doktersvoorschriften bij verschillende apothekers. De rechtbank tilde daar zwaar aan, net als aan het feit dat de man na een eerste aanhouding onder voorwaarden was vrijgelaten en zijn illegale handel meteen hernam.

Porsche

De lokale politie Zennevallei pakte de man in november 2016 voor het eerst op toen hij in zijn splinternieuwe Porsche langs de kant van de weg stond. Toen de politie hem daar aansprak, gedroeg de man zich uiterst nerveus zodat de agenten hem aan een grondige controle onderwierpen. In de wagen bleken een 120-tal xtc-pillen te liggen, alsook een hoop antidepressiva en slaappillen. De dertiger bekende dat hij die al een zestal maanden lang verkocht en vloog achter de tralies.

In januari werd hij onder voorwaarden vrijgelaten maar nauwelijks twee maanden later, in maart, pakte de politie van Wetteren hem op. Hij was onder invloed van drugs, in het gezelschap van notoire druggebruikers en met een halve liter vloeibare xtc op zak. De dertiger bekende daarop dat hij opnieuw drugs en medicatie verkocht en werd opnieuw onder aanhoudingsbevel geplaatst.

Hij werd woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden. Het parket had gevraagd om zijn Porsche, die in beslag was genomen, verbeurd te verklaren maar op die vraag ging de rechtbank niet in. Wel verklaarde de rechtbank 30.000 euro verbeurd die zijn moeder als onderpand had gegeven om de in beslag genomen Porsche terug te krijgen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio