Niemand wil horecazaak starten in Huis Meheus

Niemand wil horecazaak starten in Huis Meheus

Het Huis Meheus wacht al jaren op een succesvolle invulling. Foto: lvh

Zulte -

Er zijn geen kandidaturen binnengekomen om van het Huis Meheus een horecazaak te maken, waardoor het gemeentebestuur opnieuw een invulling zoekt.

Het gemeentebestuur maakte eind vorig jaar bekend dat het het Huis Meheus in Olsene zou restaureren voor zo'n 850.000 euro, waarbij onder meer een horecazaak in de benedenverdieping zou komen.

Zeer tot ongenoegen van verschillende leden uit de cultuurraad, die niet konden leven met de beslissing om de bekende houten draaitrap af te breken om op dezelfde plaats een liftkoker te plaatsen. Tot eind september konden kandidaten zich bij de gemeente melden met een horecaconcept in het voormalige museum, waarbij onder meer de huurprijs zelf mocht bepaald worden. Zonder succes, niet één kandidaat dook op.

Teleurgesteld

Cultuurschepen Michaël Vandemeulebroecke (Open Zulte) reageert teleurgesteld. “Tot 30 september konden kandidaten zich melden voor de concessie, maar er zijn geen kandidaten”, klinkt het. Enkele geïnteresseerden bezochten het pand, maar beslisten om zich niet kandidaat te stellen.

“Opnieuw zal dus gekeken moeten worden naar een invulling van de benedenverdieping, waar horeca onze eerste keuze was. Over de bovenverdiepingen is geen discussie mogelijk: die wordt voorbehouden voor de Heemkundige Kring en de jeugdverenigingen.”

De werken die gepland zijn, worden door de mislukte zoektocht naar een concessiehouder wel niet aangetast. “De werken aan de eerste en tweede verdieping, de tussenruimte en de schilderwerken moeten sowieso gebeuren. Tot op heden is er dus geen beslissing naar wat de nieuwe invulling kan zijn.”

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio