Geert, Peter en Gert nemen afscheid van Het Groot Genoegen: ”Als je personeel zo oud is als je kinderen, besef je dat je oud wordt”

Geert, Peter en Gert nemen afscheid van Het Groot Genoegen: ”Als je personeel zo oud is als je kinderen, besef je dat je oud wordt”

Peter Heymans, Gert Verhulst en Geert Carlier sluiten na negentien jaar een deel van hun leven af. Foto: dhh

Dilbeek -

Het Groot Genoegen gaat een nieuw tijdperk in. Peter Heymans, Geert Carlier en Gert Verhulst laten de zaak na negentien jaar over. Ze kunnen het café naar eigen zeggen niet meer combineren met hun privéleven. “Het is tijd voor een nieuwe generatie.”

Het Groot Genoegen is een begrip in Dilbeek. Het populaire café aan het Gemeenteplein wordt door jong en oud bezocht en is ook buiten de gemeentegrenzen bekend. Na negentien jaar beslisten zaakvoerders Peter Heymans, Geert Carlier en Gert Verhulst echter om de zaak over te laten. De moeilijke combinatie tussen het openhouden van het café en hun privéleven gaf de doorslag. “We maakten net onze negentiende jaarmarkt in het Groot Genoegen mee. Nu is het tijd om het over te laten aan een jongere generatie”, zegt Geert Carlier. “Alle drie hebben we een job buiten het café en een gezin. We kunnen het niet meer opbrengen. Vergaderen deden we tussen de soep en de patatten. Destijds stonden we zelf in de zaak. Het Groot Genoegen was destijds al een begrip, maar wij gaven er toen als jonge enthousiastelingen wat extra schwung aan. De laatste jaren werkten we vooral met personeel Als je dan ziet dat die gasten ongeveer even oud zijn als onze kinderen, besef je dat je oud wordt. We zijn alle drie in de veertig, dus het is tijd om de fakkel door te geven.”

Ziel moet blijven

Het drietal is al een tijdje in de schaduw op zoek naar een overnemer. “Zoals altijd in Dilbeek gaat nieuws snel rond. Daarom beslisten we om ons nieuws openbaar te maken. De zoektocht naar een overnemer is bij deze officieel”, zegt Geert lachend. “We zouden graag iemand vinden uit de streek met de juiste visie. Als ex-zaakvoerders willen we hier later een pint komen drinken en trots zijn op hetgeen we verwezenlijkten. De ziel van het Groot Genoegen moet blijven.”

Het Groot Genoegen maakte de voorbije decennia enkele evoluties mee. Zo was er even een pastarestaurant naast het café. Geert, Peter en Gert zagen ook verschillende generaties passeren. Veel horecabazen in Dilbeek en omstreken zetten hun eerste horecastapjes achter de toog van ons café. “Daar zijn we natuurlijk trots op.”

Toffe mensen

Het drietal maakte naar eigen zeggen mooie tijden mee in het Groot Genoegen. “We leerden veel toffe mensen kennen en er werd vaak tot in de late uurtjes gefeest. Eddy Merckx en Paul Van Himst kwamen er ook vaak samen een pint pakken. Twee sympathieke mannen. Ook de spelers van RSC Anderlecht hebben hier diverse titels gevierd. Dat brengt mooie herinneringen mee.”

Dat de dag van de verkoop een emotioneel moment wordt, beseffen de drie cafébazen maar al te goed. “We zijn ook trots op onze vriendschap”, zegt Geert. “Gert en ik leerden elkaar al kennen in de kleuterklas. Peter ontmoetten we in het humaniora. Al bijna dertig jaar zijn we dus bevriend. Ik herinner me nog dat de bieruitzetter ons negentien jaar geleden waarschuwde: binnen de drie jaar zou een van ons drie er niet meer bij zijn. Hij kreeg gelukkig ongelijk: we zijn nog steeds heel goede vrienden en daar zijn we uiteraard heel blij om.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio