Buurt blikt vooruit op einde werken: “Wij hopen op ‘de knip’ tegen het sluipverkeer”

Kinderen van basisschool Bengel voerden woensdag actie voor verkeersveiligheid tijdens de werken. Foto: ies

Lokeren -

Kinderen van kleuter- en basisschool Bengel deelden woensdag tekeningen uit aan autobestuurders die met hun auto langs de schoolpoort reden. Met deze actie pleiten ze voor veilig verkeer, zeker nu de werken aan de N47 hun laatste fase zijn ingegaan.

De werken aan de N47 zijn aan hun laatste fase toe. Als alles goed zit, zou de verbindingsweg tussen Lokeren en Zele en het nieuwe op- en afrittencomplex in de loop van november worden opengesteld. “Dan komt er hopelijk ook een einde aan al het sluipverkeer dat zich nu in de diverse buurtwegen begeeft op zoek naar de snelweg of industriezones”, zegt Jacques Braem van het buurtcomité N47, dat woensdagochtend samen met kinderen van kleuter- en basisschool Bengel aan die automobilisten kindertekeningen uitdeelde.

“Vooral de Bakkerstraat en de Viersschaarstraat, maar ook de aanpalende woonwijken worden dag en nacht geteisterd door extra verkeer. Ook ’s nachts blijft het hier heel druk met verkeer dat naar de bedrijven in het industriepark rijdt. De meeste autobestuurders houden er rekening mee dat het hier een buurtweg is en passen hun snelheid aan. Maar er zijn altijd wegpiraten. We hopen dat die alsnog tot inkeer komen.”

Slagboom, hinderpalen en hoogteregelaar

Het buurtcomité hoopt vooral dat na de werken het stadsbestuur zijn belofte houdt om alle ‘alternatieve’ toegangswegen tot de industriezone door te knippen waardoor de zone alleen kan worden bereikt via het de nieuwe toegangsweg aan de E17.

Schepen Sabine Van Rysselberghe (Open VLD) en mobiliteitsambtenaar Jeroen Rottiers bevestigen alvast dat die plannen wel degelijk zullen worden uitgevoerd. “We willen alle vrachtverkeer, uitgezonderd plaatselijk vrachtverkeer zoals leveringen, verhuizingen of afvalophaling, bannen uit de woonstraten tussen E17/2-3 en de N47. Daarom zullen we een hele reeks maatregelen nemen met een reeks straten die worden doorgeknipt. In de Spieveldstraat komt een slagboom, in de Scherpeputstraat komt een doorknip met wegneembare hinderpalen die slechts sporadisch weggenomen worden in functie van speciale transporten naar het bedrijf Meganck. De Oosteindestraat wordt voorbij het Texaco-benzinestation definitief doorgeknipt met vaste hinderpalen en zowel aan de Heikantstraat als aan de Spieveldstraat, aan de kant met de Nieuwe Straat, komt een hoogteregelaar waardoor alleen voertuigen tot 2,5 meter hoogte kunnen passeren”, aldus Van Rysselberghe en Rottiers.

Het actiecomité is blij met die maatregelen. “Maar we hopen vooral dat ze meteen na het einde van de werken op de N47 in voege treden”, besluit Jacques Braem.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio