Jonge traiteur blaast feestzaal L'Amuse nieuw leven in

Jonge traiteur blaast feestzaal L'Amuse nieuw leven in

De feestzaal in Beveren is een aanvulling op het huidige zaaltje van Scott in Kallo. Foto: mgb

Beveren-Waas -

Traiteur Scott de Schepper (33) uit Kallo neemt feestzaal L'Amuse in de Glazenleeuwstraat over. De zaal wordt een uitbreiding op zijn huidige zaak.

Scott de Schepper begon op jonge leeftijd in de keuken van chef Filip Slangen, die momenteel Tafeltje Rond in de Peperstraat openhoudt. Na zeven jaar besloot hij als zelfstandige traiteur aan de slag te gaan.

“Ik heb vooral veel klanten in de haven en baat ook een klein zaaltje voor vijftig personen uit op de hoek van het Gemeenteplein van Kallo waar vroeger een krantenwinkel was. Sinds april dit jaar verzorg ik ook de recepties die de gemeente organiseert. Omdat ik vaak vraag naar een zaal kreeg van grotere groepen, was ik al een tijdje aan het uitkijken naar een mogelijke locatie. Dat L'Amuse sinds dit jaar over te nemen was, kwam dus zeer goed uit. Nu hoef ik grote groepen niet meer door te sturen naar andere traiteurs, maar kan ik hen zelf verder helpen.”

Diner & dance

L'Amuse is gelegen naast de gemeentelijke begraafplaats. Het is een gekende naam in Beveren en stond vroeger bekend als zaal Troubadour.

Veel veranderen aan het bestaande concept van de feestzaal wil Scott voorlopig niet. “Het interieur en de prijzen blijven zoals ze zijn, net als de naam. Ik ga wel proberen om de diner & dance-avonden weer op te starten, want die vielen erg in de smaak. Ook voor recepties of koffietafels kan de zaal verhuurd worden. Op termijn plan ik iemand extra vast in dienst aan te nemen om te helpen in de keuken, want ik kan niet overal tegelijk zijn. Ik ga wel proberen om 90% van de tijd zelf aanwezig te zijn. Voorlopig huur ik de zaal, maar als alles goed loopt wil ik het gebouw op termijn kopen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio